24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çorumlu şehit öğretmenlerin kabirleri ziyaret edildi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve bazı kurum yetkilileri, bu çerçevede Osmancıklı Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın mezarını da ziyaret ederek dua etti.

25.10.1993 tarihinde şehit olan Öğretmen Fatih Tekin ve 09.06.2017 tarihinde şehit olan Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kabirleri ziyaret edilerek öğrenciler tarafından okunan hatimlerin duaları yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Vatanımız ve değerlerimiz için görev yaparken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bize emanet ettikleri ülkemizi biz de öğrencilerimize devredeceğiz. Onlar da şehit öğretmenlerimize layık olmak için çalışacaklar” dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamalarının bu yıl bir haftaya yayılması ile çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında hasta olan öğretmenler evlerinde veya hastanelerde, hayatını kaybeden öğretmenler ise mezarları başında dualarla anılıyor.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın´ın mezarını ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrencilerin eşlik ettiği ziyarette Yalçın´ın mezarı başında dualar edildi. İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından okunan Kuranı Kerim tilavetinin ardından Yalçın´ın mezarı sulanarak çiçekler bırakıldı.