Osmancık ilçesinin gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan Çaldağ Yayla Festivali bu yıl şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına düzenleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi’nin destekleri ile Tekmen Bölgesel Kalkınma, Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği (TEKMEN DER) tarafından düzenlenecek olan Geleneksel Çaldağ Yayla Festivali bu yıl 17 Temmuz, 23 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Her yıl renkli görüntülere ve sürpriz sanatçılara ev sahipliği yapan festival, bu yıl PKK’lı teröristlerce Batman Kozluk İlçesinde şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, anısına düzenlenecek.

17 Temmuz 2017 Pazartesi günü başlayacak olan festivalde, 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına slayt film gösterilecek.

23 Temmuz’da Güreş müsabakaları ve ödül programı ile tamamlanacak olan festivalde, geleneksel oyunlar, yarışmalar, sürpriz etkinlikler, havai fişek gösterileri yapılacak.

Festival nedeni ile her yıl Çaldağ’a akın eden Tekmen ve bölgedeki Bayırdivan köylerinde yaşayan binlerce vatandaş ve gurbetçi festival alanında buluşuyor.