Belediye Başkanı Hamza Karataş, 31 Mart seçimleri öncesinde açıkladığı 35 maddelik seçim beyannamesinin yüzde 80 oranında tamamlandığını ifade etti.

Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali, Şehit Mustafa Ayna Gemici Tabiat Parkı, Yeni İtfaiye Binası ve Belediye Hizmet Kampüsü için düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başkan Karataş, ilçenin 30 yıllık hayali olan Şehirlerarası Otobüs Terminalini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

‘GELECEK NESİLLERE GÜZEL ESERLER BIRAKIYORUZ’

Şehrin yalnızca bu günü için değil, gelecek nesillere eserler bırakmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Karataş “30 Mart 2014’te belediye başkanı olarak bana teveccüh gösterdiniz, bu kutsal emaneti verdiniz. Bu görevi emanet aldığım günden beri, sizlere hizmet etmenin onuruyla; azimle, gayretle, şevkle çalıştık, çalışıyoruz. Attığımız her adımda vermiş olduğunuz emanete sahip çıkmaya, sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Yalnızca şehrimizin bu günü için değil, gelecek nesillerimize kalıcı eserlerle güzel bir Osmancık bırakmaya çalışıyoruz” dedi.

Uzun yıllardır hayal edilen projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Karataş şöyle devam etti:

“Bu gün açılışını yapacağımız Şehirlerarası Otobüs Terminali hem şehrimizin 30 yılı aşkın hayali, hem de en önemli ihtiyaçlarından birisiydi. Çok şükür halkımızın hizmetine sunmanın mutluğunu, gururunu yaşıyoruz. Yeni İtfaiye Binası da seçim beyannamemizde yer alan, sizlere seçimden önce söz verdiğimiz hizmetlerden birisiydi. Yine birazdan açılışını yapacağımız Gemici Tabiat Parkı, bölgemizde konsept olarak benzeri olmayan bir eser. Gerçekten Halkımızın çok sevdiği bir park oldu. İnsanlarımız severek kullanıyorlar, biz de böyle güzel bir hizmeti halkımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

‘ALT YAPISIZ ŞEHİR OLMAZ’

Açılışı yapılan yatırımların yanı sıra belediyenin diğer çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Karataş “Şimdi biz büyük bir alt yapı seferberliğine girmiş bulunuyoruz. Baktık ki Osmancık’ın alt yapı problemleri var, ne işe kalkışsak ucu alt yapı engeline takılıyor. Dedik ki bu çağda alt yapı sorunu kabul edilebilir değil. Biliyorsunuz 2017 Türkiye’sinde köylerde bile alt yapı problemi kalmadı. Hal böyleyken Şenyurt’ta, Koyunbaba’da, Esentepe’de, Gemici’de halen alt yapıyı eksiliği gerçekten şehrimizin büyük bir zaafı durumuna gelmişti. Alt yapı çok zor ve zahmetli bir iş. Biz de vatandaşlarımız bir daha zahmet çekmesin diye aynı anda kanalizasyonu, doğalgazı, elektrik hatlarını hepsini bu süreçte bitirelim istedik. Şehrimize yapılan kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, doğalgaz, elektrik hatları olmak üzere toplam alt yapı yaklaşık 250 kilometreyi bulmaktadır. Bu çalışma Osmancık’tan Ankara kadar bir mesafe demektir. Bu çalışmalar esnasında halkımız biraz sıkıntılar yaşadı. Şu anda kazılan yerler büyük oranda geri onarıldı ve asfaltlandı. Yalnızca Gemici’de bir kısım eksikliklerimiz var, onlar da en kısa sürede tamamlanacak inşallah” ifadesini kullandı

‘OSMANCIK ARITILMIŞ İÇME SUYUNA KAVUŞACAK’

Başkan Karataş, Dereboğazı mevkisinde yapımı devam eden İçme Suyu Barajının yüzde 80 oranında tamamlandığını belirterek, inşa edilecek arıtma tesisi ile birlikte Osmancık halkının daha içilebilir suya kavuşacağını ifade etti.

55 DÖNÜMLÜK KENT PARK MÜJDESİ

Garaj bölgesine yapılması planlanan Kent Parkın inşasına da otogarın taşınmasının ardından başlanacağını kaydeden Başkan Karataş “ Şehrimizin en güzel yerinde, yıllardır ihmal edilmiş bir bölgemiz var. Garajlar bölgesi. Burada biliyorsunuz 30 – 40 yıl önce yapılmış, artık kullanım ömrünü doldurmuş yapılar var. Buradaki görünüm şehrimize hiç mi hiç yakışmıyor. Buraya Osmancık’ın tarihi dönüm noktalardan birisi olacak bir proje hazırladık. Osmancık’ın eşsiz güzelliğine güzellik katacak, şehrimizi bölgenin yıldızı yapacak bir proje bu. İnşallah garaj bölgesine 55 dönüm büyüklüğünde Kent Park yapımına da başlıyoruz” diye konuştu.

‘OSMANCIK YATIRIMLARLA DEĞİŞİYOR’

Başkan Karataş 31 Mart seçimleri öncesinde açıkladığı 35 maddelik seçim beyannamesinin yüzde 80 oranında tamamlandığını ifade etti.

Yapılan yatırımlarla Osmancık’ın çok değiştiğini ifade eden Karataş "30 Mart’tan önce sizlere söz vermiştik. Osmancık’ta hayal edilen, arzulanan, beklenen, umut edilen tüm projeleri gerçekleştireceğiz demiştik. Çok şükür 35 maddelik seçim beyannamemizin bu gün yaklaşık yüzde 80’ini tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Mart seçimleri öncesinde sizlerin karşısına bir sloganla çıkmıştık. Neydi sloganımız “Osmancık Daha güzel Olacak”. Evet, bu güne kadar hep bunun için çalıştık ve şimdi gerçekten Osmancık güzelleşiyor. Yeni Otobüs Terminaliyle, Kızılırmak Islah düzenlemesiyle, Gemici Tabiat Parkıyla, Kalesiyle, Köprüsüyle, Kent Parkıyla Osmancık daha da güzel olacak inşallah” ifadelerini kullandı.