Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Satranç Turnuvası Osmancık'ta yapıldı.

Dört kategoride ödüllü olarak gerçekleştirilen Satranç Turnuvasına Amasya, Çorum, Sivas, Samsun, Ordu ve Tekirdağ'dan da katılım oldu.

Yapılan yarışmalar sonunda 8 yaş altı kategorisinde: Gökdeniz Ekmekçioğlu, Övgü Zengin, Süheyla Bostancıer, Burak Sarp Kolcu; 10 yaş altı kategorisinde: Sümeyye Temiz, Yusuf Bera Özişcen, Zeynep Ünal, Elif Taşlı; 12 yaş altı kategorisinde: Yusuf Mirza Bal, Beren Demir Özer, Efe Yasin Ardil, Furkan Özbudak; açık kategoride: Sedat Zengin, Ümit Muştuoğlu, Sefat Shalkouhı Darıush Hannanı, Emir Bek, Kenan Toker, Betül Yazıcı, Burak Aksoy, Enes İspirli, Polat Alper, Hakan Yücetürk dereceye girdiler.

Satranç Turnuvasının ödül töreninde konuşma yapan Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, satrança duyulan sevginin kendisini çok memnun ettiğini belirterek, "satranç aslında elle değil akılla oynanan bir oyundur. İnsanların sosyal ve duygusal zekalarının gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. Gelecekte de satrançın insan hayatının vazgeçilmez olacağını düşünüyorum. Bu turnuvayayı düzenleyen Çorum Satranç Federasyonu üyelerine, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi yetkililerine ve bu organizasyonun yükünü çeken Ümit Muştuoğlu ile Ahmet Bal öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi bildiriyorum. Buraya gelip yarışan, yarışmalara ilgi duyan ve yarışmaların disiplin içerisinde geçmesini sağlayan hakemlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra 8 yaş altı kategoride dereceye girenlerinin kupa, madalya ve ödüllerini Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bekir Yazıcı; 10 yaş altı kategorisinde dereceye girenlerin kupa, madalya ve ödüllerini Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kanıtemiz, 12 yaş altı sporcular kategorisinin kupa, madalya ve ödüllerini Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği Başkan Vekili Hüseyin Aksungur; açık kategoride dereceye girenlerin ödüllerini Osmancık Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Çıplak ve Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel takdim ettiler.