Çorum Vali Necmeddin Kılıç, İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı programında gösterdiği performansın gurur verici olduğunu ifade etti.

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Necmeddin Kılıç, İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı performans programında bugünkü gelinen noktayla ilgili bilgiler verdi.

Çorum’un köylerinin 2017 yılı sonu itibariyle yol, kanalizasyon ve kilitli parke sorunu kalmayacağını vurgulayan Vali Kılıç, şunları söyledi:

“2017 yılı ilimiz için hayırlı olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Dolu dolu bir programımız var. Bu yıl Özel İdare eliyle yaptığımız yatırımlar, bütçe dışı harcamalar olarak baktığımızda 100 milyonun üzerindedir.

Yine bu yılın önemli hadiselerinden birisi de Türkiye’nin 2023 hedefleriyle doğru orantılı Çorum’un 2018 ile 2023 yılları arasındaki stratejik planını çıkarmaktır. İl Stratejik Gelişim Eylem Planı, arkadaşlarımızın yoğun çabası, OKA’nın desteğiyle üniversitemizin koordinasyonunda sona doğru ulaşmak üzeredir. 2018-2023 yılları arasında hedeflerle doğru orantılı olarak ilimizin geleceğinin 5 yılını planlıyoruz.

Bu yıl yapmayı planladığımız 560 kilometre uzunluğundaki 1. Kat asfalt çalışmamızda 300 kilometre yol sıkıştırmasını tamamladık. 300 kilometre yol sıkıştırmasının üzerine de 175 kilometre asfaltı bugüne kadar yaptık. Biz 2017 yılı hedefimize de Ağustos ayı itibariyle ulaşacağız. 2017 yılı sonu itibariyle bütün köylerimizde asfalt olacak.

Yine kanalizasyonsuz köyümüz kalmayacak demiştik. Bununla ilgili valiliğimizce özgün bir proje geliştirmiştik. Patenti tamamen bize ait olan bireysel foseptik sisteminin denemeleri çok başarılı oldu ve şuan 170 civarında köyümüzde bireysel foseptik çukurları tamamlandı. Hem ucuz hem de daha verimli bir sistem.

Yine kilitli parke yapıyoruz. Köylülerimizin ayağını çamurdan kurtarmak için yapıyoruz. 1 milyon metrekare kilitli parke döşeme hedefimiz vardı. Bu hedefimize ulaştığımızda Çorum’daki bütün köylerde en aşağı %60 köy içi yollarımız kilit parkeyle kaplanacak. Bu çalışmamızda bugün itibariyle 300 bin metrekareyi tamamladık.

Özel idaremizin kırsal bölgede bu yılki çalışmaları gurur vericidir.”