Türkiye’nin Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı askeri harekâtın ardından bölgedeki Mehmetçiğe gönderilmek üzere Osmancık’tan 25 ton pirinç toplandı.

Osmancık Belediyesi ve Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından “Osmancık Halkından Osmancık Taburuna Selam” sloganı ile yürütülen çalışma kapsamında Afrin’e 25 ton pirinç gönderildi.

Beylerçelebi Cami’de düzenlenen törende Mehmetçik için dua edildi.

Törene İlçe Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Hamza Karataş yaptığı açıklamada “Afrin’de kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğimize moral vermek ve halkımızın her zaman ordumuzun yanında olduğunu göstermek amacıyla şehrimiz ile özdeşleşen Osmancık Pirinci gönderiyoruz. Halkımız öyle büyük teveccüh gösterdi ki 7’den 70’e herkes Mehmetçiğimize destek verebilmek için yarıştı. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör de Osmancık’tan yola çıkan pirinci yarın yetkililere teslim edeceklerini belirterek destek veren Osmancık halkına teşekkür etti.