Osmancık Belediyesi “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehit ve gazileri anmak için” belediye hoparlöründen İstiklal Marşı okunacağını duyurdu. Duyuruda Osmancık halkına da balkonlara çıkarak İstiklal Marşı okuması yönünde çağrı yapıldı.

Saat 21.00’da belediye hoparlöründen yayınlanan İstiklal Marşı ile birlikte vatandaşlar da balkonlara çıkarak İstiklal Marşı okudu.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Öksüz, Zabıta Müdürü İbrahim Keleş, polis ve zabıta ekipleri ile birlikte tarihi Koyunbaba Köprüsünde gelerek Osmancık halkı ile aynı anda İstiklal Marşını okudu.

İstiklal marşı okunurken zabıta ekipleri tarihi Koyunbaba Köprüsünde dev Türk Bayrağı açtı.

Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, kutlamaların pandemi sürecinin gölgesinde gerçekleştiğini belirterek “Pandemi sürecinde kısıtlamaların gölgesinde Milli Bayramlarımızı en iyi şekilde kutlamaya çalışsak da eski bayramlara çok özlem duyuyoruz. İnşallah hep birlikte bu süreci atlatmayı başaracağız ve yeniden coşkuyla, gururla, tüm Osmancık halkının katılımıyla nice bayramlar kutlayacağız.” İfadelerini kullandı. Etkinlikler havai fişek gösterisi ve konvoyun ardından sona erdi.