Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çorum'daki bazı göletlere 56 bin adet yavru balık bırakıldı. Bu çerçevede Osmancık Öbektaş göletine de 15 bin adet balık bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla 1970 yılından itibaren yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında su kaynaklarına 50 milyon adet sazan, kalkan, mersin ve Karadeniz alabalığı yavrusu bırakılmıştır.

2016 yılında uygulamaya konulan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri'nde 2017 yılında üretilen 5 milyon sazan balığı yavrusundan Çorum İl Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda 56.000 adet ilimize tahsis edildi.

Yavru balıklar; Osmancık Öbektaş (15.000), Alaca Örükaya (10.000), Merkez Ahmetoğlan (8.000), Ortaköy Oruçpınar (8.000) ve Mecitözü Hıdırlık (15.000) göletlerine bırakıldı.

Balıklandırma çalışmalarına İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş da destek verdi.

Şahinbaş, "Bu kapsamda, beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm'den küçük balıkların avlanmaması ve en az bir kez üremesine imkân tanınmasını balıkçılarımızdan bekliyoruz. Gelecek yıllarda yeni türlerin su kaynaklarımıza bırakılması sağlanacaktır" dedi.