Alt yapının yetersiz olduğunu savunan kamyoncular uygulamanın iptalini isteyerek yılbaşında yürürlüğe giren kamyonlardaki sayısal takograflardan veri indirme ve bu verilerin Bakanlığa gönderimini zorunlu kılan yönetmeliği protesto etmek amacıyla kontak kapattı.

Osmancık Motorlu Taşıyıcılar Kooperetifi Başkanı Mehmet Çakır, bu konunun sadece kendilerinin değil Türkiye´deki tüm nakliyeci ve kamyoncu esnafının sorunu olduğunu dile getirdi. Sorunlarının başında dijital takograf uygulamasının olduğunu belirten Çakır, “Bu uygulama sürücülere günlük 9 saat veriliyor. Avrupa'ya ayak uyduralım diyoruz ama kamyoncular Avrupa'da 9 saatte 800 kilometre yol gidebiliyor ancak biz Türkiye´de 350-400 kilometreyi zor gideriz.

Bu bizim faydamıza olabilir ancak alt yapımız yetersiz. Biz bu uygulamanın ertelenmesini istiyoruz. İkinci bir konu ise buradan yükü yüklediğinizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına veri tabanına 6 saat içerisinde bildirmemiz gerekiyor. Bunun da alt yapısı hazır değil. Biz 24 saat çalışıyoruz para kazanamıyoruz. 24 saatte para kazanamıyorsak 9 saatte nasıl para kazanırız” ifadelerini kullandı.