Osmancık'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle kutlama programı düzenlendi. 
Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
Program daha sonra Osmancık Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti. Buradaki kutlamalara Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Ceyhun Ayvazoğlu, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Komiser Durhasan Güngör, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Dağcı, Ertan Çoban, Barış İpek, bazı daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda genç öğretmenler adına Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ersin Kıyak bir konuşma yaptı. Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreninin ardından ise emekli öğretmenler adına Mustafa Uzuner duygu ve düşüncelerini aktardı.


Uzuner, mesleki hayatına başladığı ilk yılından bugüne kadar olan belli anılarından bahsetti.
Osmancık’ta bu yıl emekli olan öğretmenler Mustafa Uzuner, Mehmet Akça, Hakkı Derindere ve Adnan Aslantaş’a hizmet şeref belgeleri Kaymakam Hakan Alkan tarafından verildi. Kaymakam Alkan, “Öğretmenler Türkiye’nin doğusundan batısına aydınlık nesiller yetiştirmek için vatanını ve milletini sevdiren, maddi manevi değerlerini hissettiren kişilerdir. Emekli öğretmenlerimize gelecekteki hayatlarında başarılar ve mutluluklar dilerken hayatını kaybeden ve şehit olan saygıdeğer öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor mekanları cennet olsun diliyorum” dedi. 


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel yaptı. Tökel, “Başta Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi ve görevi başında şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Görevini sürdüren öğretmenlerimize ise başarılar diliyorum. Osmancık’ta emeği geçen birçok öğretmenimiz var tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” şeklinde konuştu. 


Konuşmanın ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri Cumhuriyet Başsavcısı Ceyhun Ayvazoğlu, Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tokel tarafından verildi. 


Programda yer alan şiir dinletisi, şehit öğretmenler videosu, ‘Bizim Sınıf’ adlı skeç gösterisi oldukça beğenildi. 
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Okul Müdürü Sefa Kayalı, Türkçe Öğretmenleri Aysel Dalkıran ve Özge Çetin, emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederken tüm meslektaşlarının da Öğretmenler Gününü kutladı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen program öğretmenler korosunun yapmış olduğu müzik ziyafetiyle son buldu.