Törene Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkan Vekili Şeref Keskin, Osmancık Emniyet Müdür Vekili Ahmet Dilbaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, Osmancık Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Mustafa Işık, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Konaca Köyü Muhtarı Mustafa Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, bazı daire müdürleri ile Mahalle ve Köy muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Günü programı Kaymakamlık binası bahçesinde başladı. Osmancık Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Mustafa Çalışkan'ın anıta çelenk sunması ile başlayan programın ardından saygı durusu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yazı Mahallesi Muhtarı Murat Haykır yaptı.

Muhtar Haykır; "Muhtarlık Müessesesi 1829'dan günümüze 190 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlıdan cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Bu yüzdendir ki 2016 yılından beri muhtarlık günü kutlanmaya başlamıştır.

Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesinde başta cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Gazi meclisimize,iç işleri bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Ayrıca bugün aramızda olmayan bu müesseseye hizmet etmiş ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet minnetle anıyoruz ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Osmancık Muhtarlar Derneği Yönetimi Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay'ı makamında ziyaret ederek, Konaca Köyü Muhtarı Dernek Başkan Vekili Mustafa Çalışkan tarafından çiçek takdim edildi.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü vesilesi ile tüm muhtarları kutladığını dile getirdi.

Muhtarlar Osmancık Belediye Başkan Vekili Şeref Keskin'i makamında ziyaret etti. Osmancık Belediye Başkan Vekili Şeref Keskin, muhtarlar günü vesilesi ile kısa bir mesaj yayınlayarak, "Demokrasinin temel taşlarından biri olan Muhtarlık görevini yerine getiren kıymetli muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutlarım" ifadelerine yer verdi. Son olarak Osmancık Muhtarlar Derneği de ziyaret edilerek Başkan Faruk Delibaş ile sohbet ettiler.

Osmancık Kaymakamlığı tarafından tüm muhtarlara Osmancık Saray Düğün Salonunda yemek ikramında bulunuldu. Yemekte bir araya gelen protokol ve muhtarlar talep ve şikayetlerini paylaşarak yetkili birimlerden cevap aldılar.

Düzenlenen yemeğe, Çorum AK Parti Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Savcısı Yunus Dönmez, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Dilbaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, Saadet İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, Osmancık Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Mustafa Işık, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Turan, Selim Dölcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Osmancık Müftüsü Dr. Eyup Aydın, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş, daire müdürleri ile muhtarlar katıldı. Osmancık Belediye Başkanlığı tarafından muhtarlar günü dolayısıyla muhtarlara hediye takdim edilerek program son buldu.