Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, öğrencilerle birlikte Atatürk anıtına çelenk sundu.

Kutlamalar saat 09.30’da Hükümet Konağı Meydanı'nda, Osmancık İnönü Zaferi İlkokulu ev sahipliğinde düzenlendi.

Çelenk sunma töreninin ardından Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan ile Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve beraberindeki protokol öğrencilerin bayramını kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında günün önem ve anlamına dair konuşmayı İnönü Zaferi İlkokulu Müdürü Mustafa Sal yaptı.

Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında İnönü Zaferi İlkokulu öğrencileri tarafından, günün anlam ve önemine dair şiirler okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. Yıldönümü kutlama programına, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Başsavcı Ceyhun Ayvazoğlu, Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Osmancık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullah Küçükgöz, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İYi Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan protokol hatıra fotoğrafı çekilerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı burada sona erdi.