Tören Hükümet Konağı Meydanı’nda 9.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, öğretmenlerle birlikte Atatürk anıtına çelenk sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yıldönümü kutlama programına, AK Parti Çorum Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcısı İsmet Turgut Gülşen, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Dilbaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Osmancık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullah Küçükgöz, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, SP İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, İlçe Müftüsü Dr. Eyup Aydın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

KUTLAMALAR ADA SPOR KOMPLEKSİNDE DEVAM ETTİ

Kutlamalar saat 10.30’da Ada Spor Kompleksinde, Osmancık Koyunbaba İlkokulu ev sahipliğinde düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ile Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve beraberindeki protokol öğrencilerin bayramını kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in mesajının okunması ile başladı.

Günün önem ve anlamına dair konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci yaptı. Makineci konuşmasında; "Programımıza hoş geldiniz. Sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Sevgili çocuklar! Bugün hepimiz için müstesna bir gün. İnanın bizler de sizler kadar heyecan dolu ve coşkuluyuz; Bugün, dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Milli İradenin tecelli ettiği yer olan Gazi meclisimizin kuruluşunun 102.yıl dönümünü ve ulusal egemenlik ve çocuk bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu günün küçükleri yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar; Bayramınız Kutlu Olsun Sevgili çocuklar! 102 yıl önce, Yüce milletimizin istiklal ve istikbalimizi korumak için gösterdiği azim ve kararlılığı bu gün de aynı inanç ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye idealinden vaz geçmeyeceğiz. Güçlü ve büyük Türkiye'nin inşası sizlerin çok çalışmasıyla olacaktır.

Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk , 17 Ekim 1922 yılında Bursa'da kendini karşılayan çocuklara aşağıdaki şekilde seslenerek, sizlere verdiği değeri, inancı ve güveni vurgulamış ve bu misyonu sizlerin omuzlarına yüklemiştir. "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin Ne Kadar Önemli, Değerli Olduğunuzu Düşünerek Ona Göre Çalışınız. Sizlerden Çok Şey Bekliyoruz." Aydınlık geleceğimizin mimarı sevgili çocuklar! Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün de bu veciz sözünde belirtiği gibi, sizlerden 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmada çok şey bekliyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisanı bütün dünya çocuklarına armağan eden cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi meclisimizin ilk başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha şükranla, rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bayramınız kutlu olsun" dedi. Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Koyunbaba İlkokulu İlkokulu öğrencileri tarafından, günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. "Ay Yıldızlı Bayrağım" adlı gösterim, halk oyunları, tekvando gösterimi, müzikli sandalye yarışmasının ardından ödül töreni yapılarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması son buldu.

Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan protokol hatıra fotoğrafı çekilerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı burada sona erdi.