Osmancık Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kurban Bayramı etkinlikleri, Arife günü Şehitlik Mezarlığı ziyareti ile başladı.

Asri Mezarlıkta bulunan şehitlik mezarlığına gelinerek İlçe Müftülüğü tarafından Yasin-i Şerif okundu ve hep birlikte dua edildi. Protokol ve katılımcılar şehit mezarlarını sulayarak dua etti. Burada gerçekleşen programın ardından Öğretmenevine geçildi.

Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Osmancık Jandarma Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Teyfik Kara, Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, AKP İlçe Başkanı Hakkı Güngör, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Büyük Birlik Partisi Osmancık İlçe Başkanı Alperen Burak Gökçe, İlçe Müftüsü Eyyup Aydın, kamu kurum ve kuruluşların amir ve müdürleri, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Alkan, ilçede bayramın neşe ve huzur içerisinde kutlandığını söyledi.

Bayram nedeniyle ilçe dışında yaşayan Osmancıklıların ziyaret amacıyla ilçeye geldiğini dile getiren Alkan, “Ülke genelinde yaşayan hemşerilerimiz bayram nedeniyle ilçemize döndüler. Büyüklerimize bayram ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Kurbanlar kesiliyor. Kurban Bayramı neşe ve huzur içerisinde geçiyor. Bayramlarla pekişen milli birlik ve beraberliğimizin ebediyete kadar devam edeceği inancı ile halkımızın ve ilçemizde görev yapan tüm kamu görevlilerin Kurban Bayramını kutlar, milletçe huzur içerisinde bir bayram geçirmemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Buradan ayrılan protokol Osmancık ve köylerinde bulunan şehit yakınlarını ziyaret ederek Kurban Bayramlarını kutladı.