Yapılan açıklamada "Öncelikle Osmancık halkına ait olan bir kurum hakkında hiç kimsenin iftira, hakaret, küfür içeren aşağılayıcı sözler söylemesine izin vermeyeceğimizi, doğrudan Osmancık halkına hakaret sayılan bu girişimlere karşı sessiz kalmadığımızı tüm halkımızın bilmesini ve müsterih olmalarını rica ederiz" denildi.

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"İlçemizde fitne ve fesat çıkarmaya çalışan, halkımızın kafasını karıştırarak bir takım siyasi emellere ulaşmaya çalışan, dedikodu ve fitneyle menfaat sağlamaya çalışan, çeşitli mesnetsiz iddialarda bulunurken aynı zamanda cühelaca iftira, hakaret ve tehditten de geri durmayan; Osmancık’tan bihaber bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Osmancık Belediyesi; Osmancık halkının gözbebeği olan bir kurumdur. Osmancık Belediyesine karşı işlenen suç; Osmancık halkına karşı işlenmiştir. İlk başlarda her ne kadar cahilce yapılan bu iddialar devlet adabı gereği hoş görüyle karşılanmaya çalışılmış olsa da halkımıza hakaret boyutuna gelmesi nedeniyle hoşgörünün sınırlarını aşmış bulunmaktadır.

Bu nedenle iki şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve iddialara hukuk çerçevesinde cevap verildiğini halkımızın bilgilerine sunarız.

Ayrıca Osmancık Belediyesinin meclis kararları, faaliyet raporları, gelir gider tabloları, yapılan ihaleler ve alınan kararlar kamuoyuna açık bir şekilde Osmancık Belediyesi internet sayfasında yayınlanmaktadır. Tüm halkımız Osmancık Belediyesinden her konuda bilgi talep edebilmektedir.

Sosyal medyada siyasi ya da menfaat amacıyla dillendirilen mesnetsiz iddialara halkımızın itibar etmemesini rica eder, belediyemize başvuran her vatandaşımıza ihtiyaç duydukları her konuda şeffaf bir şekilde bilgilendirme yapıldığını bir kez daha belirtmek isteriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."