Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Toplantıya Çorum’dan, Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Vekili, Osmancık Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Odabaş da katılım sağladı.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığına ait toplantı salonunda gerçekleştirilen ve tek liste olarak gidilen genel kurulda Başkan Bayram Ekici güven tazeledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, divan üyelerinin seçimi, denetim ve faaliyet raporunun okunmasının ardından yönetim kurulu listesi oylamaya sunuldu, liste, oy çokluğu ile kabul edildi.

Genel kurul toplantısına katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca yaptığı konuşmada, illerde birden fazla gazeteciler cemiyeti olduğunu belirterek meslek örgütlerinin birlik içinde olmasının gerektiğini ifade etti.

Karaca, "Başkan Ekici ve yönetimini kutluyorum. Bayrağı daha ileri taşımak için çaba harcıyorlar. Her ilde birkaç gazeteciler cemiyetinin olması bizi üzüyor. Birlik beraberlik içinde olunması için çaba harcıyoruz. Nevşehir´de de iki ayrı cemiyet var, burada da tek çatı altında olunmasını istiyoruz." diye konuştu. Toplantının sonunda, Ekici tarafından Karaca´ya teşekkür plaketi takdim edildi.

NGC Başkanı Ekici de bayrağı teslim aldığı günden bu yana daha ileriye gitmek için çalıştıklarını belirterek, “meslektaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda çalışması için elimizden geleni yaptık. Yıllarca sorun olan cemiyet binamızı kazandırdık. Yeni yönetimimizle birlikte daha başarılı işler yapmak için elimizden gelen gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstereceğiz. Yeni yönetimimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Genel kurulda Sarı Basın Kartı almaya hak kazanan Muşkara Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Göktaş, Muşkara Gazetesi muhabirler Fatma Gedik ve Sezer Altunok´a basın kartları TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen tarafından verildi.

Genel kurula, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Sekreteri İbrahim Erdoğan, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek, Adana Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Arslan, Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Vekili Hacı Odabaş, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar, NESOB Başkanı İsmail Ördü, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Marangozlar Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz üye gazeteciler katıldı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti´nin yeni yönetimi şöyle:

Bayram Ekici, Behcet Alkan, Oğuz Özdem, Yasin Temel, Alpaslan Körükcü, Melih İlbağı, Fatih Kılınç, Osman Aytekin, Selma Küçükgül.