Nenehatun Ortaokulu öğrencileri Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerleri anmak için yürüyüş düzenledi.

160 öğrenci ve 6 öğretmen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Egemen Karabacak koordinesinde şehitler anısına yürüyüş gerçekleştirdi. İlçedeki Adatepe’ye gelen öğrenciler burada hilal şeklini oluşturarak komanda marşı söyledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Orhan Genç, Sarıkamış Şehitlerinin Nenehatun Ortaokulu öğrencileri tarafından her yıl etkinliklerle anıldığını belirterek “Okulumuz Osmancık Nenehatun Ortaokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıkamış Şehitlerinin Anısına Adatepe’ye bir yürüyüş düzenledi. Sarıkamış'ta 60 bini donarak olmak üzere 78 bin şehit vermiştik. 1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin asker donarak şehit olmuştu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” İfadelerini kullandı.