"Bugün, büyük Zaferin 98’ıncı yıldönümünü kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz" diyen Kaya, milli irade ve bağımsızlığın ilelebet süreceğinin altını çizdi.

"30 Ağustos zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli ve güçlü adımdır. Vatan topraklarımızda milli irademizin ve bağımsızlığının ilelebet süreceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Aziz Milletimiz bu önemli adımın ardından yüksek bir iddia ortaya koymuş, “muasır medeniyetler seviyesini yakalama” hedefiyle cumhuriyeti kurmuştur" diyen Kaya'nın açıklaması şöyle:

"İnancı ve kararlılığı dışında her şeyini kaybetmiş olan aziz milletimiz, Düvel-i Muazzamaya karşı verdiği var olma mücadelesinin neticesinde bir kere daha büyük bir zafer kazanarak, bağımsızlığa giden yolda tüm engelleri bertaraf etmiştir. Dolayısıyla, 98 yıl önce kazandığımız bu büyük zafer, asırlardır hür yaşayan milletimizin ilelebet bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir. Yaklaşık bir asır süre sonra, milli iradenin zaferiyle neticelenen 15 Temmuz Destanı da, milletçe bağımsız yaşama irademizin bir kere daha muhteşem bir tezahürü olmuştur. İnanıyorum ki, aziz milletimizin bağımsızlık iradesi hep var olacak, hür olacak ve daima iş başında olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 98.’ıncı yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum."