Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerle, sektörde yaşanan sorunların çözülmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, hedeflerinin damızlık küçükbaş hayvancılıkta Çorum’un merkez olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Yaşanan sorunların başında meralar geldiğini dile getiren Sarı, meraların ıslahı ve arazi toplulaştırmaya yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

3

Meraların hayvancılık için çok önemli olduğunun altını çizen Sarı, “Ülkemizin et ihtiyacını karşılayabilmemiz ve üreticilerimizin daha az girdi ile kazançlı bir üretim yapmalarının temelinde ıslah edilmiş verimli meralarımız geliyor. Bunun yanı sıra mevcut hayvan ırkımızı da iyileştirerek daha verimli olan ırklara çevirmemiz gerekiyor” dedi.

Sarı, “Et Irkı Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi” hakkında da üreticilere bilgilendirme yaparak, merinos yetiştiriciliği ve merinos ırkının önemi hakkında bilgiler verdi.

Küçükbaş hayvancılıkta ana sorunun bakım ve besleme olduğunu anlatan Sarı, bu konuda eğitimlere ağırlık verilerek, çalışmaların artarak devam edeceğini ve üreticileri destekleyeceklerini açıkladı.

Mevcut koyun ırkının kötü olmadığını anlatan Sarı, “Daha üstün ırklarla bunu geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda merinos ırkı ön plana çıkıyor. Büyük şehirlerde merinos koyunu lezzet ve verim olarak tercih ediliyor. Ülkemizin hem et, hem de damızlık ihtiyacını karşılayabilmek için İlimizde merinos ırkını çoğaltarak, Çorumu merinosun damızlık merkezi haline getirecek, diğer illerin talebi olan damızlık ihtiyacını karşılamada tercih edilen bir il olması için gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.