Osmancık'ta Boyabat Barajından etkilenen köylülere faizsiz konut kredisi verilecek. Ayrıca Kızılırmak sahil düzenlemesi için Osmancık Belediyesine 1 Milyon TL hibe desteği sağlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında Çorum Heyeti ile yapılan üst düzey toplantıda Çorum ve ilçelerinin talepleri masaya yatırıldı.Toplantıda Çorum’a yapılacak yatırımlar değerlendirilirken İl Özel İdaresi ile ilçe belediyelerine büyük oranda hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ile Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü ve ilgili müdürler Çorum’un talep ve sorunlarını iletmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştü.  Çorum heyetinin ilettiği talepleri değerlendirmek üzere bakanlık Genel Müdürleri ve Çorum heyeti ile Bakan Kurum başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Çorum’a yapılacak yatırımlar değerlendirilirken İl Özel İdaresi ile ilçe belediyelerine büyük oranda hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.Toplantı sonrasında ortak bir açıklama yaparak görüşülen konular hakkında bilgi verdi. Milletvekillerinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK

“Çorum’da yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tam destek verecektir. Ayrıca Çorum Belediyesinin Sokak sağlamlaştırması projesi için 2 Milyon TL hibe sağlanacaktır.”

BAYAT İLÇESİ VE 17 KÖYÜN İÇME SUYUNA DESTEK

“Bayat ilçesi ve 17 köyün içme suyunun karşılanacağı Kunduzlu Barajının faaliyete geçmesi ve isale hattı için gerekli olan 34 Milyon TL kredi İller Bankasından sağlanacaktır.”

ÖZEL İDARE VE BELEDİYELERE HİBE

Toplantıda İl Özel İdaresi ile belediyelere de bazı yatırımlar ve araç alımları için hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı. Buna göre Çorum İl Özel İdaresine Uğurludağ ve köylerini Ankara’ya bağlayan yolu yapılması için 2 Milyon TL, çöp konteynırı alınması için ise 1 Milyon TL hibe desteği İller Bankası aracılığı ile sağlanacak. Ayrıca Kızılırmak Sahil Düzenlemesi için Osmancık Belediyesine 1 Milyon TL, araç alımı için Oğuzlar Belediyesine 250 bin TL, yine araç alımı için Lain ve Ortaköy belediyelerine 200 bin TL hibe desteği sağlanacak.

BOYABAT BARAJINDAN ETKİLENEN KÖYLÜLERE FAİZSİZ KONUT KREDİSİ

Kargı ve Osmancık ilçelerinde Boyabat Barajından etkilenen ve mahkemelerce konut hak sahipliği tescil edilen hak sahiplerinin konut alımlarının sağlanması için 5 yıl ödemesiz 15 yıl faizsiz konut kredileri 2020 yılı itibari ile ödenmeye başlayacak.