ÇorumGaz Grup şirketlerinden KARGAZ, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Kastamonu’nun Taşköprü ilçesini düzenlenen tören ile doğalgaza kavuşturdu.

Osmancık ilçesine de doğalgaz vermek için çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren ÇorumGaz, grup şirketleriyle Çorum dışında çevre illerde de yatırımlarına tam gaz devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Mart 2017 tarihindeki Kastamonu ziyaretinde verdiği talimatın ardından Taşköprü Belediyesi ile KARGAZ arasında yapılan protokol kapsamında Taşköprü ilçesine doğalgaz verilmeye başlandı.


Taşköprü ilçesine ilk kez doğal gaz verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEKLERİYLE DOĞALGAZI TAŞKÖPRÜ’MÜZE KAZANDIRDIK”

Taşköprü Atatürk Ortaokulu Halk Oyunu ekibinin de sahne aldığı programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Mübarek bir günde ilçemiz adına tarihi bir olaya tanıklık etmek için toplanmış bulunmaktayız. Hayallerin gerçek olduğu bir ilçedeyiz. Hayalleri olmayanın hedefleri olmaz. Biz 2014 yılında Taşköprülü hemşerilerimize yapacağımız vaatleri sunduğumuzda hayal dediler ve bizler hayal ettik hayallerimizde Doğal gaz, İçme Suyu ve Organize Sanayi vardı. Şuan hepsi gerçekleşiyor. İlk olarak doğal gazımızı sizlerin huzurunda yakıyoruz. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle doğal gazı Taşköprü’müze kazandırdık. Desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başkanımız Binali Yıldırım’a, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ve hükümetimize, AK Parti Kastamonu Milletvekillerimize, il ve ilçe teşkilatımız ile tüm emeği geçenlere ilçe halkım adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

‘9 AYDA TAŞKÖPRÜ’YÜ DOĞALGAZLA BULUŞTURDUK’
Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ise şunları söyledi:

“Bakanımız Berat Albayrak’la geçtiğimiz Mart ayında konuşmamızda ‘Taşköprü’ye bu yılsonuna kadar doğal gaz gelmesini istiyoruz’ diyerek rica da bulundu.

Cumhurbaşkanımız da ilimizi ziyaretlerinde bu yılsonuna kadar Taşköprü’ye doğal gaz verilecek talimatı verdi.

9 ay içerisinde bir ilçeye doğalgaz gelmesi mümkün değil ama gayretlerimiz ve Cumhurbaşkanımızın talimatı ve yoğun çalışmalarımızla kısa bir zaman içerisinde Taşköprü’ye doğal gazı kavuşturduk.

Burada bu mutlu günde sizlerin huzurunda ve ilk doğal gazımızı yakma sevincindeyiz.

Taşköprü ilçemizin hemen doğal gaza kavuşması için bütün çabalarımızla tırlarla getirdiğimiz taşıma sistem ile birlikte doğalgaz Taşköprü’ye verildi.

Boru hattı çalışmalarımızın devam edeceğini belirterek 2018 yılı sonunda tüm ilçemizde doğalgaz kullanılacaktır. Şu an taşımalı sistem ile evinin önünde doğal gaz hat geçen bütün herkes bu yıl doğal gaz kullanılabilecek.

Evlerimizde doğal gaz kullanılmak için evlerimizin önüne servis hattı konulması gerekirken abone merkezimize gelerek vatandaşlarımızın abone olması gerekiyor.

Belediye Başkanımız bugün bir ricada bulunarak ‘abone olacak vatandaşlarımızın evlerinin önüne de gaz kutularını koyalım onlarda bu sene doğal gazı kullansın’ dedi.

Başkanımızın bu ricasını kırmayarak abone olacak evlere de servis hattı bağlanarak bu yıl doğal gaz kullanabilecekler”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan meşaleler doğalgaz kullanılarak yakıldı.

Programın sonunda Taşköprü Belediyesi tarafından vatandaşlara keşkek ikram edildi.