6 Temmuz’da yapılacak olan Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimleri için mevcut başkan Recep Aker ve adaylığını açıklayan Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Bilal Karatağ çalışmalarını sürdürüyor.

Karatağ’ın adaylığını açıkladığı basın toplantısında dile getirdiği seçimlerin kapalı zarf usulü şeklinde yapılmasına yönelik talebine ilişkin mevcut başkan Recep Aker bir internet sitesine açıklama yaptı. Açıklamasında kendisinin açık seçimden yana olduğunu ifade eden Aker, ancak ortakların kararına da saygı duyacağını dile getirdi.

KARATAĞ: “ISRARLA KAPALI SEÇİM İSTİYORUZ”

Tekrar bir basın toplantısı düzenleyen Karatağ, kapalı seçim ile ilgili talebinde ısrarcı olduğunu net bir şekilde dile getirdi.

Mevcut yönetimin de ilk göreve geldikleri seçimde aynı talepte bulunduklarını anımsatan Karatağ;“12 yıl önce kendileri seçime giderken seçimin kapalı mı açık mı olacağını genel kurula götürmediler. O zamanki başkan esnafın refahı, ferahı için, esnafın zan altında kalmaması için seçimden sonra kırgınlıkların, dargınlıkların olmaması için mevcut başkan ile birlikte bu talebi kabul edip kapalı seçime geçtiler. Şimdi biz buraya aday olduk, aday olurken de esnafımızdan gelen talepler üzerine ekibimizi kurduk. Her kesimi kucaklayan, her kesimi temsil edecek arkadaşlarımızı yanımıza aldık, nasip olursa bu göreve talip olduk. Bizim 38. Maddeyle ilgili bir sorunumuz yok. Tabi ki o gün genel kurula geldiğimizde bizi temsil edecek divana kapalı usul seçim teklifimizi sunacağız. İnanıyoruz ki esnafımız da kararını bu yönde verecektir. Biz şu anda çalışmalarımızı yapıyoruz, esnafımızı geziyoruz. Bu talebimizi de esnafımıza anlatıyoruz. Onlar da kesinlikle kapalı seçim için el kaldıracaklarını ifade ediyorlar. Ancak bizim arzumuz, tek isteğimiz buna gerek kalmadan bu işin kapalı sandık usulü olması. Gönül ister ki; iki başkan adayımız genel kurula götürmeden centilmenlik yapıp, demokrasi örneği sergileyip, seçmenimizin iradesini sandığa yansıtmak için, seçmenimize bir rahat nefes aldırmak için önceden bu açıklamayı yapsın. Mücadelemiz bu yönde. Biz çıkalım iki başkan adayı; ‘Bin 420 üyesi olan kooperatifimizin üyeleri için bu kararı aldık, kapalı sandığa gidip esnafımızın oylarını kullanmalarını istiyoruz, oylama sonrasında da kazanan kim oluyorsa hayırlı olsun, kardeşliğin kazanmasını, dostluğun sürmesini istiyoruz.’ diye basına açıklamamızı yapalım. Temennimiz bu yönde”ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında dile getirdiği kapalı seçim talebini bizzat iletmeyi de arzu ettiğini vurgulayan Karatağ, randevu vermeleri halinde mevcut yönetimle bir istişare toplantısı düzenlemeye hazır olduklarını ifade etti. Karatağ, gazetecilerin yönetim listesinde kimlerin yer aldığını sorması üzerine listenin hazır olduğunu ancak gelecek hafta yapılan görüşmeler sonunda kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.