Osmancıklı gençler, atık vaziyetteki kutu, şişe gibi ürünlerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla örnek bir proje başlattı.

Osmancık Gençlik Merkezi ve Osmancık Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan ‘Gençlerimizle El Ele Geri Dönüşüme’ projesi 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle başladı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"HER MADDE ATIK DEĞİLDİR"

"Bu projenin amacı öğrencilerimize ve halkımıza evlerdeki, iş yerlerindeki atıl duruma geçmiş pet şişe, deterjan kutusu, kola kutuları vs.. gibi malzemelerin toplanarak el birliği ile öğrencilerimizin farklı fikir ve beyin jimnastiği ile tekrar bu maddelerin işlevsel hale gelmesini sağlamaktır. Buradaki amacımız her maddenin atık olmadığını öğrencilerimize anlatmak hem de onların farklı ürünler ortaya çıkartmalarını sağlamaktır. Daha projenin başında öğrencilerimizden farklı fikirler çıkmıştır, örnek vermek gerekirse çeşitli oyuncak, el feneri, saksı, hayvanlara su kabı vb..gibi Projemizin birinci aşaması atıl duruma geçmiş malzemeleri toplamak ikinci aşamasında bu malzemeleri öğrencilerimizle beraber hayata geçirilmesidir.

Projemize destek vermek isteyen halkımızdan veya öğrencilerimizden atıl duruma geçmiş malzemeleri Osmancık Gençlik Merkezi ve Osmancık MTAL Lisesi önündeki atıl toplama kutusuna getirebilirler."