Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ Osmancık’ta da meyvelerini başladı.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ Osmancık’ta da başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Proje kapsamında Uganda’dan getirilerek Osmancık Akören Köyü’nde bayan çiftçi Şeyma Ateş’e hibe edilen Anguslar ilk doğumunu yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Osmancık İlçe Müdürü Sait Ekici, Akören Köyünü ziyaret ederek, doğum yapan hayvanın sağlık durumu hakkında proje sahibi Şeyma Ateş’ten bilgi aldı.

Projenin Osmancık’taki ilk meyvelerini almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Osmancık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sait Ekici, bakanlığın kadın ve genç çiftçileri bu tip projelerle destek olmaya devam edeceğini belirtti.