Işık, " Bizler 571'de dünyaya yeniden İslam'ın o güzel merhametini getirmiş, batılı def edip hak olanı hakim kılan bir yetimin Allahın alemlere rahmet olarak gönderdiği o kutlu nebinin izcileriyiz ve yeni fetihlere açız, dört yüz çadırdan bir cihan imparatorluğu kuran bir ecdadın torunlarıyız, bunu asla unutmamalı tarihin bize yüklediği fetih misyonundan asla vazgeçmemeli, çağımızın sömürü mekanizmaları ve türlü hilelerine karşı birlikte sebat etmeliyiz" diyerek, açıklamasında şunları diye getirdi:

"Küresel sömürü düzeni ve siyonizmin oyunları elbet yıkılacaktır ve yıkılmaya elbet mahkumdur. Şeytanın hileleri pek zayıftır, yeter ki Müslümanlar Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaya devam etsinler ve davalarında sebat ve basiret göstersinler. Kudüs'ün Fatihi Selahattinler, İstanbul'un fatihi Sultan Muhammet hanlar; nasıl çıkmışsa İslam'ın izzetli evlatları arasından elbet zalim sömürü düzenini yıkılacak Selam yurdunu inşa edecek nice yiğitler gelecek ve İslam'ın onurlu sancağını burçlara dikecektir.

Asırlarca İslam'ın izzetli komutanları, Allah'ın Resulünün buyruğu olan elbet fetih olunacaktır.

Kostantiniyeyi feth eden komutan ne güzel komutan konstantineyi fetih eden asker ne güzel asker düsturunun izinden gitmiş ve bir cuma günü 1453'de İslam'ın o kutlu sancağı İstanbul'un burçlarına çekilmiştir fitnenin bir kalesi olan doğu roma yıkılmış, çağ kapatılıp çağ açılmıştır. Yeni fetihlerin seriyeleri olmalıyız. Asla unutmayınız anahtar düştüğü yerden kalkar ve anahtar Anadolu'da düşmüş ve tekrar buradan kalkacaktır yeter ki bizler ve nesillerimiz fethin o kutlu şuurunu devam ettirsin. Selam olsun bu yola seriye olanlara selam olsun Peygamber duasına mazhar olanlara ve selam olsun o koca Sultana, yiğit seriyelerine."