Gelecek Partisi Genel Merkez Etik Kurul üyesi Rumi Bekiroglu ile Osmancık İlçe Başkanı Muzaffer Kara, engellilerin sorunları hakkında istişarede bulundu. Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanı Muzaffer Kara, engelliler günü ile ilgili açıklamasında şunları ifade etti:

"Engelliler günü yalnızca bugüne has değildir. Her gün ve her zaman için gündemde olan bir durumdur. 3 Aralık günü engellilerin yaşamda karşılaştığı zorlukların farkına varılmasına yardımcı olunmaktadır.1992 yılından beri 3 Aralık günü Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş milletler tarafından tüm dünyada kutlanması kabul elden Dünya engelliler gününde engelli vatandaşların problemleri daha iyi anlamak ve empati kurabilmeyi başarmayı amaçlamaktadır. 3 Aralık Engelliler ve onların yaşadığı sorunlar araştırmak ve yaşanan sıkıntıların en aza indirtmesi ve kolaylaştırılması amaçlamak adına bir gündür. (Engeller engelliler için engel değildir, Unutmayın ki her sağlıklı birey bir Engelli adayıdır. Engelliye saygı, İnsanlığa saygıdır. Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur. ) sözleri engellilerin teselli sözlerinden bazılarıdır.

Uluslararası Engelliler Günü, 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı kararıyla ilan edilmiş. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilik konularının anlaşılmasını teşvik etmeyi ve engelli kişilerin onuru, hakları ve refahı için destek göstermeyi amaçlar. Aynı zamanda, engelli bireylerin siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanına elde edilecek kazanımların farkında lığını artırmayı hedefler. Resmi gazetede de yayınlanan Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme, Türkiye tarafından 2008 yılında yürürlüğe konmuş.

Gelecek Partisi Osmancık İlçe başkanlığı olarak Aralık Dünya engelliler günü ile ilgili yapacağımız etkinliğimiz, ( İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 28/03/2020 tarihli ve 2020/13 sayılı Kararı isi; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden, Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır.) kararı üzerine iptal edilmiştir. İçinde bulunduğumuz süreçte sağlık ön planda olması ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin kararlarını dikkate alarak toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmeyi düşünerek programımızı iptal ettik."