AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum’a verdiği en önemli iki müjdenin Kırkdilim ve hızlı tren olduğunu bildirdi.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleriyle grup toplantısında bir araya geldi.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Başkan Karadağ’ın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Meteoğlu da katıldı.

Osmancık İl Genel Meclis Üyeleri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, bu ziyaretten Çorum’un hem hızlı tren, hem de Kırkdilim yolu müjdesi aldıklarını kaydetti.

Toplu açılış törenine katılan tüm Çorum halkına teşekkür eden Başkan Karadağ, hızlı tren beraberinde kargo taşımacılığının da yapılabileceği trenle birlikte geleceğini, bu nedenle Çorum sanayisinin büyük bir atılım yakalayacağını bildirdi.

Yıllardır tartışmalara neden olan Kırkdilim yolu için 3 tünelli çözüm ürettiklerini, bu çözüm için hükümet tarafından 450 milyon TL’lik bütçe ayrılacağını vurgulayan Başkan Karadağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Başbakanımız, Uluslararası Kadeş Barış Sempozyumu’na katılmak üzere ilimize geldi. Bu ziyaretle birlikte Çorum artık marka şehir olma yolunda büyük bir adım atmıştır.

HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başbakanımızın ziyaretinde Hürriyet Meydanı’nda 64 adet açılışın gerçekleşmesi için bir organizasyon yapıldı. Burada da Başbakanımız açılışları gerçekleştirdi ve halka hitap etti. Birçok muhalefet partisinin salonları dolduramadığı bir ortamda, açılış gerçekleştirilen alan mitinge dönüşmüştür. Halkımız böylelikle hem cumhurbaşkanımıza hem de başbakanımıza müthiş bir teveccüh göstermiştir. Katılım sağlayan tüm Çorumlulara teşekkür ediyorum. Bizim her zaman yanımızdalar. Bizi her zaman onurlandırıyorlar.

ÇORUM, HIZLI TRENLE BÖLGENİN YILDIZI OLACAK

Gerek başbakanımızın, gerek cumhurbaşkanımızın, gerekse her bakanımızın Çorum ziyareti, ilimiz için büyük kazanımlar demektir. Her gelişte muhakkak biz siyasetçiler olarak hep beraber ‘Çorum’a ne isteyelim’ diyoruz. Taleplerimizi de iletiyoruz. Başbakanımızın gelişiyle de hızlı trenin Çorum’a kazandırıldığı netleşti. Yıllardır bu konunun dedikodusu yapılırdı. Son günlere kadar hızlı tren hayal diyenler, başbakanımızın açıklamasıyla bu hayalin gerçekleştiğinin farkına vardılar. Önümüzdeki yıla kadar projelendirilmesi bitecek, Sungurlu-Delice’den Çorum’a, Çorum’dan Merzifon’a ve Samsun’a uzanan hızlı tren hattımız yapılacak. Bu bizim için çok büyük gelişmedir. Çorum sanayinin gelişmesi için çok önemli bir husus. Hızlı trenle birlikte Çorum, bölgenin yıldızı olacaktır.

İktidarımız öncesinde Sungulu-Çorum yolu dahi bitirilememişti. O günleri unutmadık. Sungurlu-Çorum hattını partimiz döneminde tamamlanmıştır. Merzifon-Samsun hattı yine iktidarımızda yapılmıştır. Otoban gibi çift şeritli yollarla tüm Karadeniz’e gidebiliyoruz.

Bugün artık Çankırı yolumuz, İskilip yolumuzun çalışmaları devam ediyor. Ortaköy yolumuz çok berbattı. Orada gerekli çalışmalar yapıldı. En azından acil olan bölgeler elden geçirildi. Şuanda da 2 ayrı ihaleyle çalışmalar devam ediyor.

KIRKDİLİM’E TÜNELLİ ÇÖZÜM

Kırkdilim büyük bir sıkıntı. Bu sıkıntıyı tünellerle aşacağız. Başbakanımız da açıkladı. Müjdemizi verdi, Kırkdilim’e 450 milyon ayrılarak 3 tünelli, viyadüklü bir şekilde yapılacak ve Osmancık üzerinden Laçin, Dodurga, Oğuzlar, Osmancık, Kargı ve İstanbul yolumuz da artık otoban gibi olacak. Başbakanımızın en önemli müjdesi hızlı tren ve Kırkdilim olmuştur.

ÇORUM’A 11.5 MİLYARLIK YATIRIM

AK Parti iş yapıyor. Başbakanımız açıkladı. Çorum’a şuana kadar 11.5 milyar gibi büyük bir para aktarımı söz konusu olmuştur. Bu hükümetimizin yaptığı yatırım ve Çorum’un gelişmesi için yatırımlar özelinde meclis olarak da sizler, gerçekten etkin hizmetlere devam etmektesiniz. Aldığımız kararlarla İl Özel İdaresi, tüm Türkiye’ye örnek olmuştur.

552 KİLOMETRE ASFALT DÖŞENDİ

Geçmişte en yakın köylerimizde dahi asfalt sorunumuz vardı. Şuanda geldiğimiz nokta çok önemli. Şuanda İl Özel İdaresi’nin programında 580 kilometre asfalt konmuştu, bu hedefe ulaştığımızda tüm köylerimiz asfalta kavuşmuş olacak. Sezon bitmeden şuanda geldiğimiz nokta 552 kilometredir. Bu hedefimizi sezon bitmeden gerçekleştirmiş olacağız. Ben bu gayretle çalışan, aldığı kararlarla güzel hizmetlere imza atan meclisimizi kutluyorum.

KÖYLERİMİZ DE ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞIYLA YÖNETİLİYOR

Çorum, köyleriyle, şehir merkezleriyle yaşanabilir bir kent olacaktır. Artık köylerimiz dahi şehircilik anlayışıyla yönetilir hale geldi. Muhtarlarımız gerekli hassasiyeti gösteriyor. Özellikle insanca yaşamın getirdiği bir takım hizmetlerin olmadığı hususunda bir kanaat yoktur. Biz 15 yılda gerek köylerde, gerek şehirlerde bunu sağladık.”

Karadağ’ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.