23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Eker, 23 Nisan'ın dünya çocuklarının sahip olduğu tek özel bayram olduğunu vurguladı. Sadık Eker, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıl dönümünün gururunu yaşarken 100 yıl önce egemenliğini eline alan milletimiz bir daha egemenliği saraylara vermeyeceği gibi bugün meclisin açılmasıyla tek kişiden halk iradesine geçtiğini gördü.

Atatürk'ün çocuklara bayram olarak hediye ettiği özel bir bayram günüdür 23 Nisan. Dünya çocuklarının sahip olduğu tek bayramdır. Yaşadığımız günlerin önemi bir kez daha anladığımız iktisadi bağımsızlık ve ihtiyaç duyduğu ürünleri yurdumda üretme kararlılığından vazgeçmeyecektir. Türkiye Büyük Meclisi'nin açılışının 100. yılında ülkemizi kurtaran Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi minnet ve hasretle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."