AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajında incelemelerde bulundu.

Osmancık’ın geleceğine yönelik büyük yatırımlardan biri olan Dereboğazı İçme Suyu Barajı tamamlanarak yüklenici firma tarafından DSİ'ye teslim edildi.

Baraj gövde alanında incelemelerde bulunmak üzere DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp ve Ak Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Recep Çıplak ile Dereboğazı'na giden Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Devlet Su İşleri (DSİ) ve yüklenici firma yetkilileriyle görüşerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Osmancık'a içme suyu sağlayacak olan Dereboğazı Barajı hakkında kısa bilgi veren DSİ 5. Dr. Murat Alp, "Dereboğazı Barajımızın su getirecek olan yaklaşık 15 Km isale hattı ile 12 bin metreküplük kapasiteli arıtma tesisimizi de önümüzdeki günlerde açıklanacak yatırım programımıza girecek" dedi.

Baraj inşaatının bitimi sonrası, barajdan çıkan suyun yapılacak olan isale hattı ile arıtma tesislerine gelerek aşama aşama tatlı suya dönüşeceği tesisler hakkında bilgi veren Milletvekili Kaya, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile görüşmelerimiz sonucu yatırım programına aldırdığımız yaklaşık 40 milyon liralık bir proje hayata geçmiş olacak. Özellikle DSİ Genel Müdürümüz ve Bölge Müdürümüzün gayretleri ile bu yatırımı Osmancık'a yapıyoruz. İlçeye su sağlayacak olan isale hattı 15 km, maliyeti ise 16 milyon lira. İsale hattı ile birlikte ilçemizin içilebilir kalitede bir suya kavuşmasını sağlayacak olan arıtma tesisimizin maliyeti ise 24 milyon lira. Bu çalışmalar bizim birebir takip ettiğimiz projeler, bunu ilçemiz halkına bir müjde olarak verebiliriz. İnşallah, bu dönem Osmancık'a daha güzel hizmetler yapacağız” dedi.

(İsmail Kabakdere)