Hükümet konağı bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalara Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkan Vekili Seher Pirinçci Kökez, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, Osmancık Emniyet Müdürü Burak Gülcan, Osmancık Jandarma Komutanı Jandarma Üstteğmen Nuri Uyar, Osmancık Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci ve Şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaş katıldı.

Kaymakam Ayhan Akpay, ilk olarak makamında bayram dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

Ardından Hükümet Konağı önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kaymakam Ayhan Akpay'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirlerin okunması ile program sona erdi.

CUMHURİYETİMİZİN İLANINI GURUR VE HEYECAN İLE KUTLUYORUZ

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü Milletçe büyük bir coşku, gurur ve heyecan ile kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

"Milletçe Cumhuriyetimiz ile duyduğumuz bu gurur ve heyecan; “Türk Milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün haklılığını ortaya koymaktadır" diyen Kaymakam Akpay, hükümet konağı önünde gerçekleştirilen kutlama programında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Türk Milleti olarak, bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Bu haklı gurur, bize aynı zamanda bu büyüklüğe yaraşır biçimde, birlik ve dirliğimizin her zaman korunması; Cumhuriyet’in tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatılması ortak sorumluluğunu yüklemektedir.

Cumhuriyetimizin Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti nitelikleri doğrultusunda, Ülkemizi Milletimizin layık olduğu seçkin yerine yükseltmek; Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temelleri üstünde her gün daha çok güçlendirmek hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Milletimiz 97 yaşına giren Cumhuriyetimizle sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmekte, sorunları bunalmadan, herhangi bir güvensizliğe düşmeden demokratik zeminlerde çözerek aşmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecek ve Atatürk’ün göstermiş olduğu hedef doğrultusunda ilerlemeye devam edecektir.

Bizlere düşen görev, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmaya devam etmektir.

Uzun süredir terörizm belasına karşı milletçe verdiğimiz mücadele bu günlerde daha da kararlılıkla sürdürülmektedir. Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlere karşı mücadele içerde ve dışarıda bütün yönleri ile çok yoğun bir şekilde devam etmekte. Bu mücadelede; hiçbir olay bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Çünkü bu Devleti ve Cumhuriyeti kuran seferberlik nesli öyle sağlam bir temel atmıştır ki, bu temeli hedef alan ve birliğimizi beraberliğimizi bozmaya yönelenler hak ettikleri karşılığı alacaklar ve hüsrana uğrayacaklardır.

Kurtuluş Savaşında yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelenin bir örneğini milletçe 15 Temmuz akşamı hain FETÖ darbesinde ortaya koyduk. Türk milleti içerde ve dışarıda kendi huzurunu bozmak isteyenlere karşı Kurtuluş Savaşında nasıl karşılık verdiyse 15 Temmuz akşamı da aynı ruhla, aynı heyecan ve birlik ile karşılık vermiştir. Türkiye üzerine hesap yapanların oyununu tarihte olduğu bir kez daha bozmuştur. Türk milleti birlik olduğunda neler yapabileceğini her zaman göstermiştir. Yeter ki bunun bilinci içinde devletimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Birlik ve beraberlik içinde, sevgi içerisinde sahip olduklarımızın değerini bilerek çalışalım ve yaşayalım.

Sözlerime son verirken bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."