Türkiye Cumhuriyetinin 94. kuruluş yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Osmancık ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Belediye Binası önünden Hükümet Konağı önüne kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başlayan kutlama etkinlikleri, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle devam etti.

Kortej yürüyüşüne Çorum Vali Yardımcısı ve Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, Osmancık Askerlik Şube Başkanı Ast. Yiğit Efe İşsevenler, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık İlçe Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, siyasi parti temsilcileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde taşıdıkları Ay Yıldızlı bayraklarla Belediye Binası önünden Hükümet Konağı önüne kadar yürüyen vatandaşlar, Atatürk’e ve Cumhuriyete olan şükran ve bağlılıklarını hep bir ağızdan bir kez daha ifade ettiler.

Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenk sunulması ile başlayan etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Kutlama etkinlikleri 29 Ekim Pazar günü Çorum Vali Yardımcısı ve Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil’in makamında tebrikleri kabul etmesi ile devam etti.

Saat 10.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Kızılay Meydanında yapılan kutlama törenine katılım bir hayli yoğun oldu.

Ömer Derindere Fen Lisesi tarafından hazırlanan tören, protokol üyelerinin öğrenci ve halkın Cumhuriyet Bayramını kutlaması ile başladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, halka hitaben günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Yeşil’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından ‘Cumhuriyet’ konulu şiirler okundu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından program kortej geçişiyle sona erdi.