Osmancık’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yürüyüş ve çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü olan 29 Ekim kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Törene; Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Murat Demir, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmancık Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler dev Türk bayrağı açtı. Osmancık Kaymakamlığı Atatürk anıtında sona eren yürüyüşte öğrenciler güzergah boyunca “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attılar. Yürüyüşe öğrencilerin yanı sıra protokol üyeleri de tam kadro katıldı.

Kaymakamlık binasında sona eren yürüyüşten sonra Atatürk anıtına çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığının çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar çerçevesinden öğrenciler belediye anonsunda günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli şiirler okudular.

Çelenk sunma programının ardından sona eren 29 Ekim kutlamaları Ziraat Bankası Kavşağı’nda düzenlenen törenle devam etti.