14 Ağustosta başlatılan kampanyaya Çorumluların destek vermesi istendi.

Kampanya içeriğinde şu bilgilere yer verildi;

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Çorum’daki vaka sayısı 1179’a ulaştı. Edinilen bilgiye göre, Çorum’da koronavirüs vakası görüldüğü ilk günden buyana toplam 19 bin 772 kişiye test yapıldı. Yapılan testler sonucu 1852 kişi de koronavirüs tespit edildi.

Çorum/Merkez'de vaka artışlarının katlanarak arttığı bugünlerde Çorum valiliğinin sessiz kalıp hiçbir ekstra önlem almaması halkın sağlığının bu kadar ucuz mu olduğunu düşündürüyor. Adeta sürü bağışıklığını test edercesine ölen ölür kalan sağlar bizimdir politikası uygulanıyor.Önlemi ve tedbiri almayı gerekli kısıtlamalar yapmayı bilindiği üzere devletimiz valiliklere bırakmıştır. Bu kapsamda Çorum Valiliğini biran önce gerekli tedbir ve kısıtlamarı ve dahi denetimleri sıklaştırmalarını istiyoruz.

Alınacak tedbir,kısıtlama ve denetimle konusunda tavsiyeler.

1. Cafeler,hamamlar,kırahathaneler,çay ocakları gibi yakın temas gerektiren işyerleri kısa süreliğine kapatılsın.

2. Özel halk otobüslerinde sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde maksimum yolcu sayısı belirlensin. Fazla yolcu alan otobüs şoförlerine ceza yazılsın.

3. Yaşa bağlı sokağa çıkma yasağı geri gelsin.

4. Halk pazarlarında yoğunluğu azaltmak için gerekli tedbirler ve denetimler sağlansın.

5. 15. günlük sokağa çıkma yasağı getirilsin. Bu süreçte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönüllü ekipler kurulsun.

6. Alınan tedbirleri uygulamak ve denetlemek üzere her mahallelere gerekli kolluk kuvvetleri yerleştirilsin.

7. Gerekli tedbir ve kurallara uymayanlara ağır cezalar verilsin.

LİNKİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ