Çorum İli Dereleri 1. Kısım Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Planlama ve Proje Yapımı Sunumu gerçekleştirildi.
DSİ, taşkınlara karşı gerekli önlemleri alırken, şehirlerin, ilçelerin ve yaşam merkezlerinin çehresini de değiştiren projeleri bir bir hayata geçiriyor.
Çorum İli Dereleri 1. Kısım Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Planlama ve Proje Yapımı kapsamında Çorum il sınırları dahilinde yer alan 66 adet yerleşim alanına ait taşkın problemini çözmek amacıyla, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından verilen talimat çerçevesinde taşkın sorununu kökten çözülürken, diğer taraftan yerleşim birimlerinin çehresini değiştirecek estetik projeler hazırlanıyor.


Çorum İli Dereleri 1. Kısım Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Planlama ve Proje Yapımı İşi kapsamında hazırlanan sunum, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın başkanlığında, ilgili personelin katılımlarıyla DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Çorum il sınırları içerisinde bulunan akarsu ve derelerde taşkın ve rüsubat kontrolü planlama ve uygulama projeleri çalışmalarda gelinen aşamayı içeren sunumunun ardından genel bir değerlendirme yapan Bölge Müdürü Mahmut Dündar; ilgili birimlerin yapması gereken sorumlulukları ve yerine getirilmesini istediği hususlarla ilgili gerekli talimatları verdi.