Başkan Eker mesajında; “30 Ağustos Zafer Bayramı, askeri bir zafer olmakla beraber, yeni Cumhuriyetin kuruluşunun da dönüm noktasıdır. Dünya tarihçilerinin dediği gibi Türk Ulusu Mohaç Zaferi’nden sonra kazandığı en büyük zaferdir.

Yokluk, sefalet içindeki Anadolu’nun tek yürek halinde ayağa kalkarak işgalci emperyalizme karşı verdiği büyük zaferdir. Dünyadaki ezilmiş, sömürülmüş bütün uluslara da örnek teşkil etmiştir. Hindistan’ın kurucu lideri Gandi’nin dediği gibi “Mustafa Kemal, İngilizleri yenene kadar, İngilizleri tanrı sanırdım” sözü tamda bu gerçeği yansıtmaktadır.

Bu büyük zaferden sonra süratle yeni Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, süratle genç Cumhuriyetin sorunlarını gidermek için atılımlar yapılmıştır. Genç Cumhuriyet dünya devletleri arasındaki yerini almıştır.

Ülkemizin bu günlere gelmesinde maddi-manevi bütün varlıklarını feda eden baştan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet diler, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve Silahlı Kuvvetler gününü kutlarım. ”ifadelerine yer verdi.