Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim’in sahibi olduğu Yeni Alanya Gazetesi’nin 51 ve Dim TV'nin birinci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere geçtiğimiz hafta sonu Alanya’ya giden Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD) Başkanı Birkan Demirci, kutlama gecesine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Çorum leblebisi hediye etti.

Demirci ayrıca KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TGF Başkanı Yılmaz Karaca ve duayen gazeteci Yavuz Donat’a da Çorum leblebisi ikramında bulunurken, kendilerini bu güzel atmosfere davet eden Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim’e de teşekkür etti.

Rabbit Restoran’da gerçekleşen kutlama gecesinin açılış konuşmasını yapan TGF Genel Başkan Vekili, AGC Başkanı ve Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim, kur krizinden etkilenen Anadolu medyasının zorda olduğunu belirterek, Bakan Çavuşoğlu'ndan destek istedi. Bakan Çavuşoğlu “Anadolu medyasını yaşatacağız” dedi.

Son dönemde yükselen kağıt fiyatları ve bu yüzden bazı gazetelerin kapanmasıyla ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları yapıyoruz. Anadolu medyasına gereken desteği vererek yaşatacağız” diye konuştu.

Gecenin sonunda ise Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Belediyesi tarafından sürdürülen Muz Lifi Projesi kapsamında hazırlanan muz lifinden ve ipek kozasından oluşturulan özel tabloları Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ve temsilcilerine hediye etti. Türkiye’nin dört bir tarafından Alanya’ya gelen konuk gazeteciler ise Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na kendi yörelerine özgü hediyeler takdim ettiler.

Alanya gezisinde HGYD Başkanı Birkan Demirci’ye, Başkan Vekili ve aynı zamanda Osmancık Haber Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ile Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Satılmış İnaç da eşlik etti. 3 gün süren Alanya programında gazeteciler, Alanya’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı buldular.