1986 yılında kabul edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Osmancık´ta çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Osmancık'ta 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Osmancık İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan etkinlikler çerçevesinde kutlama komisyonu, İlçe Müftüsü Eyyup Aydın başkanlığında hafta boyunca şehit ve gazi aileleri ziyaret etti.

İlk olarak Osmancık Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda din görevlilerin ve öğrencilerin katılımıyla İstiklal Marşı söylendi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İlçe Müftüsü Eyyup Aydın açılış konuşması gerçekleştirdi. Aydın konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından beri kutlanmakta olan ‘´Camiler Haftası ‘´ 2003 yılından itibaren ‘´Camiler ve Din Görevlileri Haftası ‘´ olarak yurt içinde ve yurt dışında çok çeşitli etkinliklerle, büyük bir coşkuyla kutlanmaya başlanmıştır.

Camiler, toplumları, fakir, zengin, alim, cahil, diye ayırma tabi tutmayan, fark gözetmeksizin bir arayan toplayan ibadet yerleridir. Tarih boyunca üstlendikleri pek çok fonksiyonun yanı sıra, cemaat arasındaki kardeşliğin gelişmesinde yardımlaşmanın oluşmasında camilerin yeri çok büyüktür. Bu hafta nedeniyle camilerin genel temizliği ile eksikliklerinin giderilmesi, bakım ve onarımı yapılmaktadır.

Bu hafta nedeniyle görevlilerimiz hastalardaki hastaları, güçsüzler, yurdundaki yaşlıları, yetiştirme yurtlarındaki çocukları ziyaret ederek onların gönüllerini almaktadırlar. Mahallerindeki yetim ve yoksullara yardım edilmesine aracılık yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Devamında öğle namazından önce Beylerçelebi Camii’nde, Ali Bardak, Kemal Arslaner, Sedat Erkoç ve Latif Çiğdem hafızlardan cemaate Kur’an ziyafeti yapıldı.

KÖKLÜKAYA’DAN OSMANCIK HALKINA KONFERANS

Etkinlikler çerçevesinde Belediye Kültür Sitesinde tüm Osmancık halkına yönelik konferans ve İlahi dinletisi düzenlendi. Konferans, İstiklal Marşı okunarak başladı. Hocalar tarafından okunan Kur’anı Kerim ve Kaside katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Eyyup Aydın yaptı.

Aydın konuşmasına Gemici Beyazıt Cami İmamı Ramazan Akıncı’ya teşekkür ederek başladı. Aydın, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası hepimize hayırlı uğurlu ve bereketli olsun. Ramazan Akıncı hocamıza özellikle teşekkür ediyorum. Bu konferansımıza kaside ve ilahi seçeceklerini söylediler. Ben de şehitlerimizin manevi havasını teneffüs edebilmek için bu Çanakkale şehitleri için yazılmış kasideyi söyler misin? dedim. Beni kırmayıp söyledi. Huzurlarınızda tüm şehitlerimiz adına kendinse teşekkür ederim.

Burada bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize, din görevlilerimize, personellerimize, konferansımızın konuşmacısı Mustafa Vehbi Köklükaya hocamıza katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Akabinde konuşmacı Emekli Çorum İl Vaizi Mustafa Vehbi Köklükaya’nın sunduğu konferans ile program devam etti. Köklükaya konuşmasında; din görevlilerinin mesleklerini sevmeleri ve kıymetini bilmeleri gerektiğini savunarak din görevlilerinin toplumda örnek alınacak kişiler olduğuna dikkat çekti.

Köklükaya, "Biz din görevlileri olarak özel hayatımız, yaşam biçimimiz ve davranışlarımızla topluma örnek olmak mecburiyetindeyiz. Devlet sizin şimdi her yaptığınızın karşılığını veriyor. Bizim zamanımızda sırf Allah rızası için camilerde çocukları okutarak Kur'an-ı Kerimi öğrettik.

Sizler bunlar için devletten ders ücreti alıyorsunuz. Bunların kıymetini bileceksiniz, takdir edeceksiniz. Bunlar çok büyük ilahi bir lütuftur” ifadelerine yer verdi.

"Bugün ki nimetin karşılığını verebilmek için görevli olduğunuz camiye namaz vaktinden en az yarım saat önce gelerek, kitaplar okuyun. Cemaatten birinin her an bir şey soracağını düşünerek her zaman hazırlı olun" diyen Köklükaya, din görevlilerinin son derece saygılı, saygın, amirlerine ve hocalarına gerekli ilgiyi göstermek mecburiyetinde olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Yeni Camii’de yatsı namazının ardından Mevlit programı, Beylerçelebi Camii’nde Hatim Duası yapıldı. 

EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİ UNUTULMADI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İlçe Müftüsü Eyyup Aydın emekli din görevlilerini unutmadı.

Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen İlçe Müftülüğü, emekli din görevlilerini unutmayarak onlar için Osmancık Kale Otel’de yemek düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Emniyet Müdür Bahadır Vurgun, İlçe Jandarma Komutan Vekili İrfan Sarıkaya, Osmancık Müftüsü Eyyup Aydın, emekli din görevlileri ve personeller katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte eskiler yad edilerek anılar paylaşıldı. Yemek sonrasında Osmancık Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri emekli din görevlilerine protokol tarafından takdim edildi.

Duygulu anlar yaşanan dakikalarda emekli din görevlileri adına konuşan hoca,"İlçe Müftümüz Eyyüp Aydın’ın bizleri unutmayıp bir araya getirmesi ve teşekkür belgesi takdim ederek bu güzel tabloyu ölümsüzleştirmesi çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.

DİN GÖREVLİLERİNDEN HAFTA BOYUNCA ZİYARETLER

Osmancık İlçe Müftüsü Eyyup Aydın ve din görevlileri Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ziyaretlerine ara vermeden devam etti.

Başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere hastalar ve yaşlıları ziyaret ederek hayır dualarını aldılar, kendilerine Kur’anı Kerim hediye ettiler.

İlçe Müftüsü Eyyup Aydın ile kutlama komisyonunda yer alam din görevlileri ile şehit aileleri ziyaret edildi. Ölmüşler için Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi. Ayrıca Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Osmancık Devlet Hastanesinde yatan hastalar oda oda, tek tek ziyaret edilerek acil şifalar dilendi ve hayır duaları alındı. Hasta yakınlarına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kimsesiz yaşlı fakir ve yetimler de İlçe Müftülüğü tarafından unutulmayarak yerlerinde ziyaret edildi ve ihtiyaçları görüldü.

Yapılan bu ziyaretler esnasında Osmancık halkından takdir gören İlçe Müftülüğü, bu tarz ziyaretlerin sadece özel günlerde değil zaman oldukça gerçekleştirdiklerini dile getirdi.