Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan, yerli ve yabancı bisikletçileri Osmancık’ta ağırlamaya, konuklara ilçeyi tanıtmaya devam ediyor.

Ramazan Çalışkan son günlerde çok sayıda turisti memleketi Osmancık’ta ağırlamanın gururunu yaşıyor ve yaşatıyor.

Hollanda, Finlandiya, İsviçre, Ukrayna, Almanya, İngiltere ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden gelen bisikletli turistler, gönüllü tanıtım elçisi Ramazan Çalışkan tarafından Osmancık’ta ağırlanmaya devam ediyor.

Turistler, İskoçya ve Fransa’dan bisikletleri ile çıktıkları turlarında Osmancık’ta mola vererek Ramazan Çalışkan’ın farklı zamanlarda misafirleri oldular.

İskoçyalı 23 yaşındaki Nisl Hamilton ve 25 yaşındaki Alisa Pender çifti ile Fransiz 50 ve 30 yaşındaki Marieile Xavier çift Çin’de son verecekleri turda Osmancık’ta Çalışkan’da mola verdi.

Çıktıkları turda Çin’de son vermek isteyen turistler, Osmancık’ta Çalışkan’ı ziyaret ederek ilçenin birbirinden güzel tarihinin ve doğanın tadını çıkarmakla kalmadılar, esnaf ziyaretlerinde bulunarak hem alışveriş yaptılar hem de ortamın tadını çıkardılar.

Bisikletli turistler; “Türk yemekleri ve insanlarının bize yaklaşımı çok güzel. Sabah çorbası ve kebabı mükemmeldi. Türkiye’yi ve özellikle de Osmancık’ı çok beğendik. Yolculuğumuz bittikten sonra Türkiye’yi özellikle Ramazan Çalışkan’ı tekrar ziyarete geleceğiz. Bize yaptığı yardımlardan ve ayırdığı zamandan dolayı Çalışkan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Özellikle aile ortamı ve yaşam tarzı çok imrendirecek kadar mükemmeldi” ifadelerine yer verdiler.

Ayrıca Osmancık halkı, esnafı ve Osmancık Belediyesi Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan’ı bu özverili misafirperverliği ve ilçenin tanıtımında aktif rol alışından dolayı tebrik ederek, üstlerine düşen ne varsa yardıma hazır olduklarını belirterek ekonomiye katkı sağlaması açısından da ayrıca teşekkür etti.