Osmancık Eski Sakatlar Derneği Başkanı Muzaffer Kara’nın oğlu, fahri avukat Berkay Yusuf Kara için sevenleri kahvaltıda bir araya geldi.

Ailenin üç kardeşinden ortanca olan engelli genç Fahri Avukat Berkay Yusuf Kara için düzenlenen kahvaltıya; CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Avukat Altan Akpınar, Osmancık Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selma Çetindere, Osmancık Gazetesi sahibi Özkan Özçelik, Osmancık Emekliler Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve çok sayıda engelli ailesi ve davetliler katıldı.

Kahvaltı öncesi engelli genç Berkay Yusuf Kara’dan bahseden babası Muzaffer Kara şu ifadelere yer verdi:

“Oğlumuz doğduğunda engelliydi ve konulan teşhiste 10 gün yaşamaz dediler. Ona rağmen manevi güç ile hiçbir ilaç kullanmadan sadece aldığı serum ile bu güne kadar tamamen biz ailesi ve çevremizdekilerin sevgisi ile 11 yılı geride bırakarak çok şükür bu günlere geldik.

Sizleri engelliye bakış açısı ve duruşu samimiyeti hiçbir şekilde ifade edilmeyen bir duygudur. Engelliye bakış açısı ve bu duyarlılığınızdan dolayı, siz değerli misafirlerimizle böyle bir kahvaltıda buluşma sevincini yaşamayı arzu ettik. Amacımız siz değerlerin bizlerde vazgeçilmez kalıcı birer umutlar olmanız.

Çocuğumun hastalığı konusunda kısa süreli bilgi verilmesi (1Q) gibi ve hastalığının internetten araştırılmasında 6 ile 8 yaş arası yaşama süreci var denilirken çocuğumuz 12 yaşına kadar gelmesinde siz ve ismini sayamadığımız birçok değerlerimiz var. Yaşam sürecinde telefonla veya ziyaretleriyle kendinin azim dolu olduğunu ve ona cesaret vermeleri, vesilesiyle yaşama bağlı olan ve umut dolu bir hastamın olmasına vesile olmanız nedeniyle sizlere teşekkür ederiz.

Bu vesileyle; tedavisiyle, gurbette elimizi tutan, umut penceresinden baktıran, ilçe basında manevi gücüyle desteklerini esirgemeyen, her türlü iletişim araçları ile irtibata geçip yanımızda bulunanlara, her zaman yanımızda bulunanlara, Yusuf’un hayallerini vazgeçilmez kılan Avukatlık unvanını veren, işlerimi kolaylaştırmakta işverenlerin maddi manevi destek ve olanaklarına, sorunların çözümünde bulunanlara, özellikle Ankara’da işlerimi kolaylaştıran ve Berkay Yusuf Kara’ya onu mutlu eden çeşitli hediyelere boğan arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim."

Samimi bir ortamda hep birlikte yapılan kahvaltının ardından Fahri Avukat Berkay Yusuf Kara’ya Av. Altan Akpınar ve Osmancık Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selma Çetindere tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Hatıra fotoğrafı çekilen programda Yusuf Berkay’ın misafirler ile tek tek vedalaşması dikkat çekerken, bir arada olmanın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.