Osmancıklı paraşütçüler 1350 metre yükseklikte Türk Bayrağı açtı.

Çorum’un Osmancık ilçesinde atlayış yapan Osmancık uçuş kulübü yamaç paraşütü pilotları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 1350 metrede açtıkları Türk Bayrağıyla kutladı.

Osmancık'ta Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında gökyüzünde Türk bayrakları dalgalandırıldı. Osmancık uçuş kulübü 2 paraşüt pilotu, Zeytin Deresi Çal dağından Türk bayrağıyla tandem atlayış yaptı. Paraşüte bağlanan bayraklarla 30 dakika boyunca Kamil Köyü Zeytin Deresi Boyabat Barajı semalarında uçan paraşüt pilotları, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu gökyüzüne taşıdı. Türk bayrağı taşıyan paraşütçüler baraj gölü kenarına iniş yaparken, yer ekipleri bayrakların yere düşmemesi için yoğun çaba harcadılar.

Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu layık olduğu şekilde gökyüzünde yaşamak istediklerini belirten Uçuş kulübü ekibinden Ali Karınlıoğlu ve Durmuş Kara, "Bu dönemde millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Biz de anlamlı olacağını düşünerek böyle bir kutlama yapmak istedik. Problemsiz bir bir uçuş oldu" dedi.

Paraşüt pilotu Mehmet Akif Koç ise "Türkiye'de bu günlerde cumhuriyetimize ayrı bir önem vermemiz gerekiyor. Unutulan bazı değerleri tekrar su üstüne çıkarmak gerekiyor. Biz de bu günün anlam ve önemini gündeme getirmek için arkadaşlarımızla Türk bayrağı açarak Osmancık semalarında keyifle uçtuk" dedi.