Çorum’da, bayram süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla yoğun trafik denetimleri gerçekleştirilecek.

Çorum Valiliği tarafından alınan bayram tedbirleri kapsamında polis ve jandarma teşkilatındaki tüm personellerin izinleri iptal edilirken, bayram trafiğine de sıkı bir denetim geliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 50 ekip, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 17 ekip şehirlerarası yollarda sabit ve hareketli denetimler yapacak.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Kurban bayramı tatilinin yarından itibaren başladığını hatırlatarak, ülke genelinde insanların memleketlerine yapacağı bayram ziyaretleri nedeniyle bu süreçte insan hareketinin yoğun olduğu bir dönemi yaşayacaklarını söyledi.

Transit yollar üzerinde geçiş güzergahına sahip olan Çorum’un, Anadolu’yu Karadenize bağladığı için karayollarında seyir eden araç trafiğinin çok fazla olacağını anlatan Vali Kılıç, “Gerekli trafik tedbirleri alındı. İzinlerini kaldırdığımız tüm emniyet ve jandarma personeli görevde olacak. D-100 ve D-790 karayolunda sık aralıklarla kontrollerimiz olacak. Bu kontrollerimiz tamamen halkımızın can ve mal güvenliğini önceleyerek olacak. İlimizden geçen ve misafir saydığımız tüm araç sahiplerine çeşitli ikramlarımız olacak. Çorum leblebi hediyesi edilecek. Sivil giyimli görevlilerimiz görev yapacak. Trafik kuralları ile ilgili bilgilendirme yapacağız. Dronlarla denetimlerimiz devam edecek. Trafik noktasında yollarda gerekli tedbirler alacağız. 10 gün tatil boyunca yoğun hareketlilik olacağı için gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Emniyet ve Jandarma’nın tüm unsurları 24 saat boyunca görevde olacaklar. Biz uyamayacağız insanlar rahat uyusun diye. Biz tatile gitmeyeceğiz insanlar tatil yapabilsin diye. Amacımız huzurlu bir bayram ve tatil geçirmek mutlulukla bu süreci sonlandırmak” dedi.

Kurban bayramı süresince görev yapacak ekipler hakkında da bilgi veren Vali Kılıç, “Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 100 tane motorize ekibimiz olacak. 50 tanesi trafikte olacak. Jandarmanın da 17 ekibi trafikte görev yapacak. Ayrıca jandarmaya bağlı 12 ekip ise kırsalda görev yapacak. Jandarma komando bölüğü ve tüm personelini yaya devriye olarak yol arama kontrol noktalarında olacak. Emniyet müdürlüğü özel harekat polisleri, çevik kuvvet, KOM, istihbarat gibi tüm güçleriyle alanda olacaklar huzurlu bir bayram geçireceğiz” diye konuştu.

İl genelindeki maket oto uygulaması hakkında da bilgi veren Vali Kılıç, “Maket otolar Türkiye genelinde eski bir uygulama. Çok verimli ve faydasını gördüğümüz uygulama. 5 tane maket aracımız var. Bunların yerlerini zaman zaman değiştireceğiz. 5 maket aracımız var ancak 52 aracımızla yollarda olacağız. Geçen bayram denetimlerde kullandığımız dronlarla da denetim yapılacak. Jandarma ve emniyet elindeki dronlarla trafikte seyreden araçları kontrol edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, bayram nedeniyle hem karadan hem havadan tüm bayram tedbirlerimizi aldıklarını belirterek, “Yoğunluk nerdeyse biz ordayız. Biz varız milletimiz huzurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ise, 50 araçla bayram süresince trafik denetimi yapılacağını, 5 araçla radar çalışması yapılacağını açıkladı. Kolcu, radar çalışmasının hızdan kaynaklanan kazaların önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Kolcu, bayramlaşma süresince 19, kurban kesim yerlerinde ise 14 ekibin görevlendirildiğini sözlerine ekledi.