Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bayram Çalışkan, 30 Ocak Salı günü yapılacak genel kurulda oda başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

Seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalarda hep esnafın yanında olduğunu dile getiren Bayram Çalışkan açıklamasında şöyle dedi:

“Halen başkanlığını yürüttüğüm Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına tekrar adaylığımı koydum.

Görev sürem içerisinde yaptığımız çalışmalar kapsamında her esnafımıza eşit şekilde yaklaşımda bulundum.

Yönetim kurulumuzla birlikte titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımız daima şeffaflık ilkesine dayanarak olmuştur.

Layıkı ile yaptığımızı düşündüğümüz çalışmalarımız, seçildiğimiz takdirde aynen devam edecektir.

Demokratik bir ortamda gerçekleşecek olan seçimimizde başkanlığa seçildiğim takdirde her zaman olduğu gibi 7 gün 24 saat esnafımızın yanında olmaya devem edeceğim.

Genel kurulumuzun ve seçimimizin Osmancık esnafına hayırlı olmasını diliyorum”

ÇALIŞKAN’DAN ESNAF ZİYARETLERİ

Osmancık Esnaf Odası Başkanı Bayram Çalışkan, yeniden aday olduğu genel kurul öncesinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, bu güne kadar yaptığı çalışmalar ile yeni dönemde yapmayı planladığı plan ve çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

Çalışkan, “esnafımızı ilgilendiren ilçemizin sorunları ile ilgili gerek yazılı ve sözlü basında, gerekse sosyal medya üzeriden demeçler verip esnafımız menfaatine sonuçlar elde ettik.

Başkanlık süreci içerisinde yaptığımız etkinlikler ile öncü olmaya özen gösterdik. Esnafımızın birilik ve beraberliğine katkı sağlamak için 3. geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiğimiz gibi, 4 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz İstanbul TÜYAP fuar gezileri ile esnaflarımızla bir arada bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz.

Meslekte 40 yılını doldurmuş esnaf ve sanatkarlarımıza plaket vererek onları onurlandırdık. Bu geleneklerimiz sürdüreceğiz’’ dedi.

‘HER ZAMAN ÖNDE OLDUK’

Esnafın gerek bireysel, gerekse mesleki olarak yaşadıkları sorunlarda Esnaf Odası olarak her zaman en önde durduklarını ve gerekli görüşmeler yaparak girişimlerde bulunduklarını belirten Bayram Çalışkan, “Odamızın tüm resmi kurum ve kuruluşlarla sürekli diyalog içerisinde olduğundan esnaflarımızın sorunlarını daha çabuk çözüme ulaştırdık.

Göreve geldiğimizden günden itibaren SGK ve BAĞKUR ile olan ilişkilerimiz devamlı ve sürekli bir şekilde devam etmiş olup esnaflarımızın danışmanlık hizmeti yerine getirdik.

Esnaf ve sanatkarlarımıza hükümetimiz tarafından sağlanan KOSGEB, Kredi Garanti Fonu ve Halkbank kredilerinde haberdar edilerek gerekli destek ve yardımlar odamız tarafından sağlandı. Halk Eğitim Merkezi, Odalar Birliğimiz ve Mesleki Teknik Eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak üyelerimizin ustalık, kalfalık belgeleri ve çıraklık eğitimleri ile satış elemanı ve iş güvenliği sertifikalarının sorunsuz alınmasını yardımcı olduk.

Genel kurulumuzun ve seçimimizin şimdiden Osmancık esnafına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.