Osmancık Müftülüğü, tarihi 1300’lü yıllara dayanan Beylerçelebi Cami’nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin belediye tarafından yapılması nedeniyle Belediye Başkanı Hamza Karataş’a teşekkür plaket verdi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen konferansta Başkan Karataş’a İlçe Müftülüğü tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.


İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, ilçenin merkez camisi olan Beylerçelebi Cami’ye belediyenin yaklaşık 1,5 Milyon TL harcama yaptığını hatırlatarak Başkan Karataş’a teşekkür etti. Müftülük tarafından hazırlanan plaket Karataş’a öğretmeni Ethem Erkoç tarafından takdim edildi.


'Caminin tarihi önemine dikkat çekti'
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da caminin tarihi önemine dikkat çekerek “Beylerçelebi Cami 1326’lı yıllarda yapılan en eski mabetlerimizden birisi. Mevcut görüntüsü şehrimize yakışmıyordu. Hep birlikte el birliği ile çok şükür yeni haline getirdik ve halkımızın hizmetine açtık. Halkımızın, din görevlisi arkadaşlarımızın ve müftümüzün de katkısını belirtmek istiyorum. Emeği geçen tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.