Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu”, yarın saat 11.00’de Çorum Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda başlayacak.

Sempozyum, dostluk ve eşitlik prensiplerini benimsemiş, Hitit ve Mısır Devletleri arasında imzalanan Kadeş Barış Antlaşması’ndan yola çıkarak, hem küresel hem de bölgesel düzeyde barışın tesis edilmesinde Türkiye’nin sahip olduğu tarihsel misyonunun, stratejik ve jeopolitik konumunun önemine dikkat çekerek, barış kavramının altını çizmeyi amaçlıyor.
Etkinlik ayrıca, kültürler arası işbirliği ve entegrasyonun oluşması yönünde çalışmalar ortaya koymuş başta akademisyenler olmak üzere, siyasetçi ve sanatçıları bir araya getirerek, barışa ve fırsat eşitliğine katkı sağlamayı hedefliyor.
Yarın, protokol konuşmalarından sonra, sempozyumun ilk oturumunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı yönetecek. Bu oturumun konuşmacıları: Şapinuva Kazı Başkanı Prof.Dr. Aygül Süel, Ankara Üniversiütesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü’nden Prof.Dr. İrfan Albayrak, Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Boğazkale Kazı Başkanı Dr. Andreas Schachner ve Reading Üniversitesi, Klasik Diller Bölümü’nden Prof. Dr. Ian Rutherford.