Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi işbirliği ile şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına ortaokullar arası Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonu´nda gerçekleştirilen ses yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Ortaöğretim Şube Müdürü Sinan Güngör, Temel Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Adem Arslan, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın´ın anne ve babası ile okul idareci öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Okul Müdürü Adem Arslan, terör örgütünü lanetlediği konuşmasında: “Güzel Sanatlar Lisesi olarak Milli Eğitim Müdürümüzün teşvik ve önerisiyle şehidimize sahip çıkmak, eğitim camiası olarak hem mesleğiyle hem branşıyla hatırlamak ve hatırlatmak istedik. Programın hazırlamasındaki desteklerinden dolayı velilerimize ve öğretmenlerimize şükranlarımız sunuyorum” dedi.

Şehit Aybüke Yalçın´ın babası Sadık Yalçın, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Aybükemizin şehit edildiği 9 Haziran 2017 gününden bu yana aziz Türk milletinin, Aybüke´yi sanki bizim evladımız değil de kendi evlatları gibi bağrına basması çok anlamlı ve önemli.

Bu Aziz Türk milletinin damarlarındaki asil kanın bir ifadesi olsa gerek. Osmanlı İmparatorluğunun bakiyesi olan bu millet adeta bir ışık öncülüğünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde dünya sahnesinde yerini almış, ilim ve irfan ile aydınlık Türkiye geleceği ufkunda emin adımlarla ilerleyen bir milletin evlatlarıyız hepimiz” dedi.

Toplam 16 öğrencinin yarıştığı yarışmada birinci ‘Uyan Sunam´ türküsüyle Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Arif Gözübüyük oldu. Yarışmada ikinciliği ‘Değme Felek´ türküsüyle Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencisi Öykü Eker elde ederken, üçüncü ise ‘Magusa Limanı´ türküsüyle Yavruturna Ortaokulu öğrencisi Cem Özüdoğru oldu.

Yarışmanın sonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışma sonunda birinci olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Arif Gözübüyük´e çeyrek altın, bağlama ve ney hediye edildi. İkinci olan Öykü Eker´e gram altın ve cura bağlama, üçüncü olan Cem Özüdoğru´ya 100 TL ve kaval hediye edildi. Yarışmada ayrıca 4. ve 5.olanlara da mansiyon ödülü olarak enstrüman hediye edildi.