Tarım - Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) 5. Olağan Genel Kurulu 03.07.2022 Pazar Günü Saat 9.00 – 17.00 saatleri arasında Çorum Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

Özkader, “Ekibimle beraber yanınızda olmaya devam etmek için hakkın ve haklının yanında olmanızı, en üst düzeyde katılım sağlayarak demokratik hakkınıza sahip çıkmanızı bekliyoruz. Hak ve Emek uğruna bir dava meselesi olarak gördüğümüz sendikal mücadelemiz her zaman hakkı temsil etmiş ve bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Özkader açıklamasında, “Temel insan hakları ilkelerine dayanan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, millet iradesine de milletin seçtiği idareye de saygı gösterilen, katılımcı bir yönetim için, demokratik sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak devlet imkânlarından eşit şekilde yararlandığı, laikliğin düşünce ve kanaat özgürlüğü ile din ve vicdan hürriyetinin teminatı ile daha güçlü, daha zengin Türkiye idealine ulaşmaya katkı sunmak için, tüm kamu görevlilerine, insan onuruna yaraşır hayat düzeyi sağlamak için, dayanışma, birlik ve beraberliğin gerçekleşmesini sağlamak için, tüm çalışanların onurlu, huzurlu ve mutlu şekilde çalışabileceği; özgür, adil, katılımcı, plânlı ve kaliteli çalışma ortamına kavuşması için, her türlü oligarşiye ve vesayete karşı çıkarak, katılımcı demokrasiye ulaşmak, demokratik hakkınızı kullanmanızı, özgür ve şeffaf bir seçimin gerçekleşmesini temenni ederiz” ifadelerine yer verdi.

Arzu Özkader açıklamasını Mehmet Akif Ersoy’un şiiriyle sona erdirdi:

“Hakkı ve emeği temsil eden bu kutlu mücadele, tüm çalışanların yanında olacak, hakkını savunacak ve bunun için ne gerekiyorsa yerine getirilecektir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dizelerinde olduğu gibi

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

 Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;”