9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince D100 Karayolundaki yoğunluktan dolayı meydana gelen trafik kazalarında geçen yıla göre yaklaşık % 60 oranında azalma oldu.

Osmancık Bölge Trafik Denetleme İstasyonu 9 günlük bayram tatilinde 24 saat boyunca yoğun bir şekilde çalışarak ve gerekli önlemleri alarak kaza oranının % 60´a yakın azalma olmasını sağladı.

69 kilometrelik sınır boyunca sürekli yapılan denetimler ve kavşaklarda sürekli görevli polislerin olması sürücülerin daha dikkatli araç kullanmasını sağladı. Emniyet şeridi üzerine yapılan sarsma bandının da uykusuz sürücülerin yoldan çıkmalarını büyük oranda engelledi. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı tatilinde Osmancık Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin sorumluluk alanı olan 69 kilometrelik karayolunda 16 adet yaralanmalı trafik kazası meydana gelirken bu kazalarda 62 kişi yaralandı. Bu yıl ise artırılan personel ve bu personellerin gece gündüz demeden sürekli yaptıkları kontroller 9 günlük tatil boyunca kaza sayısını azalttı. Kazalarda geçen yıla oranla büyük oranda düşüş gözlenirken meydana gelen 7 trafik kazasında 24 kişi yaralandı.

9 günlük tatil süresince yaklaşık 340 bin aracın geçtiği D100 karayolunda alınan yoğun önlemler sayesinde hiç ölümlü kaza meydana gelmezken kontrol noktalarında durdurulan araç sürücüleri yolların sürekli polis kontrolünde olmasının memnuniyet verici olduğunu bildirdiler.