Özelleştirme İdaresi Başkanı hemşehrimiz Ahmet Aksu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Adli Tıp Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan’ın imzası yayınlanan kararlara göre, hemşehrimiz Ahmet Aksu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı.

AHMET AKSU KİMDİR

1967 Osmancık doğumlu. İlk-orta ve lise tahsilini Osmancık´ta tamamladı. Aksu, Yüksek tahsilini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde tamamladı.

Üniversite tahsilini tamamlamasını takiben Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´nda (ÖİB) uzman olarak 1992 yılında göreve başladı. Göreve başladığı tarihten itibaren Özelleştirme İdaresine bağlı olan değişik kuruluşlarda Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan vekilliği ve Başkanlık görevlerinde bulundu.

Şubat ayında ÖİB Başkanlığı görevini devreden Aksu daha sonra TÜRKŞEKER Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2016 Aralık ayında ise yeniden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na atanmıştı. 

(Yayla Haber)