Çorum Valiliği İl Koordinasyon Kurulu, 2017 yılının 4. Toplantısını gerçekleştirdi.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıda devlet kurumları tarafından Çorum’a yapılan, yapımı devam eden ve yapımına başlanacak yatırımlar ele alındı.

Toplantıya Vali Kılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı ve Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Yüzer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Vali Necmeddin Kılıç yaptı. Çorum’da 2017 yılında 1111 adet projenin hayata geçirildiğini dile getiren Vali Kılıç, bu projelerden 792’sinin İl Özel İdaresi’ne ait olduğunu vurguladı. 792 projenin toplam maliyetinin 135 milyon TL olduğunu bildiren Vali Kılıç, 398 projenin de tamamlandığını belirtti.

Vali Kılıç’ın konuşmasının ardından sırayla; Hitit Üniversitesi Yatırımlar Şube Müdürü ve Daire Başkan Vekili Süleyman Altan, Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Yüzer, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin birer sunum yaptı.

Çorum için önemli hususların da görüşüldüğü toplantıda Çorum-Osmancık yolu Kırkdilim mevkiinde yapılacak tünelli geçiş, yeni hastanenin trafik sorunu, Hitit Üniversitesi Güney ve Kuzey kampüsünün son durumları ile DSİ’nin Çorum’da yaptığı barajlar ve göletler de değerlendirildi.