Muzaffer Külcü'nün istifası ile boşalan Belediye Başkanlığı görevine Belediye Meclisi'nin kararıyla resmen Zeki Gül seçildi.

Belediye Meclisi, bugün saat 15.00'de Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu başkanlığında tek gündemde toplantı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün istifası üzerine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç tarafından toplantıya çağrılan Belediye Meclisi, 2019 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerine kadar belediye başkanı olarak görev yapmak üzere kendi arasından bir başkan seçti.

CHP Grubu, başkan adayı çıkarmazken, toplantı başlangıcında toplantıyı terk ederek oylamalara katılmadı.

AK Parti Grubu ise Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül'ü başkan adayı gösterdi.

Yapılan gizli oylama sonucu 31 kişilik (20 AK Parti, 10 CHP, 1 MHP) meclisten 21 oy alan Zeki Gül, resmen belediye başkanı oldu.

BAŞKANLIK SÜRECİ TAMAMLANDI

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifa etmesinin ardından yeni belediye başkanının belirlenmesi çalışmaları tamamlandı.

Bilindiği üzere; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum Belediye Başkanlığı için Zeki Gül isminde karar verdi.

Külcü’nün istifasının ardından 31 Ocak Çarşamba günü yapılan temayül yoklamasının sonucu parti üst kurulları ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ankara’ya giderek AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın da bulunduğu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ, Yabacıoğlu ve Gül ile ayrı ayrı görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede bundan sonraki süreçle ilgili gerekli uyarı ve talimatlarını yaptı.

Görüşmelerin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün başkan adayı olarak gösterilmesi kesinleşti.

Çorum Belediye Başkanı adayı olarak belirlenen Zeki Gül, bugün saat 15.00’te olağanüstü toplanan Çorum Belediye Meclisi’nde yapılan gizli oylamada 21 oyla başkan seçildi.

Belediye Meclis Üyeleri, belediye görevlileri, basın mensupları ve bazı vatandaşlar da yeni Belediye Başkanı Zeki Gül'ü tebrik etti.

ZEKİ GÜL KİMDİR?

1962 yılında Alaca’da doğdu.

İlk, orta ve Lise tahsilini Alaca’da tamamladı. Lisans ve Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yaptı.

Çeşitli okullarda öğretmenlik ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Vakıf yöneticiliği ve Eğitim-Bir-Sen’in Alaca kurucu başkanlığı ile birlikte yerel bir gazetede üç yıl köşe yazarlığı ve fahri muhabirliğini icra etti.

29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Meclis üyesi seçildi.

Gül, evli ve iki çocuk babasıdır.